930 x122 grota rece

prim ajutor

Salvatorul de la ISU! ”M-am simțit mândru pentru soție și copii!”

Un voluntar ISU Argeș a fost primul care a acordat ajutor victimei din accidentul produs duminică, pe raza localității Cotmeana, unde o cisternă cu ulei alimentar s-a răsturnat pe șosea.

Citiți și: Pitești: A murit bărbatul care a făcut accident în stația Publitrans!

Ionel Daniel Ferenț era în drum spre comuna Uda, când a observat că pe drum se afla un cap tractor cu cisternă răsturnate. Acesta a oprit mașina și a intervenit fără să stea pe gânduri. Era însoțit atât de soția sa, cât și de copii.

Citiți și: Accident cu victimă în Pitești

A urcat pe cabina autotrenului, moment în care l-a văzut în interior pe șofer și a spart geamul ușii pentru a putea comunica cu acesta.

Conducătorul era de altă naționalitate. Pe lângă zgârieturi, șoferul prezenta și atac de panică. Daniel a încercat să îl calmeze, iar apoi l-a scos din cabină cu ajutorul altor participanți la trafic. Ulterior i-a curățat și pansat rănile.

Poartă permanent în mașină o trusă de prim ajutor complexă

Voluntarul le-a povestit colegilor din cadrul ISU Argeș că poartă permanent în mașină o trusă de prim ajutor puțin mai complexă, cu mai multe instrumente medicinale.

Totodată, Daniel a comunicat permanent cu paramedicii SMURD până la sosirea acestora la locul intervenției. Acesta este voluntar în cadrul Detașamentului de Pompieri Pitești din anul 2017.

M-am simțit mândru, mai ales pentru că soția și copiii au fost foarte entuziasmați când m-au văzut acționând într-o situație de urgență. A fost plăcut pentru mine că am fost de ajutor”, a declarat Daniel.

Povestea a fost făcută publică de ISU Argeș, pe pagina de Facebook a instituției.

„Siguranța semenilor reprezintă o preocupare constantă atât în timpul programului, cât și în timpul liber, pentru cei ce lucrează în sistemul situațiilor de urgență.

Deși sunt doar voluntari în cadrul ISU Argeș, acest fapt a fost însușit și de voluntarii din programul „Salvator din pasiune”.(…)

Daniel este voluntar în cadrul Detașamentului de Pompieri Pitești din anul 2017, este un profesionist desăvârșit, dar în primul rând un om un suflet mare.

Felicitările noastre, Daniel!”, i-au transmis colegii.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3