930×122 CAPRA 5

cadre medicale

3 CADRE MEDICALE DIN ARGEȘ, INFECTATE CU NOUL CORONAVIRUS

Instituția Prefectului anunță că în județul Argeș trei cadre medicale au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus.

Citiți și: Argeș. Secție de Neonatologie care arată impecabil!

Potrivit sursei citate, este vorba despre două asistente medicale de la Spitalul Municipal Câmpulung Muscel și o infirmieră de la Spitalul de Pneumoftiziologie tot din Câmpulung.

„Cele trei cadre medicale manifestă forme ușoare ale bolii provocate de coronavirus și se află în prezent internate la Spitalul Orășenesc Mioveni (n.r. – foto).

Citiți și: Alexandru Rafila despre valul 6: „Situația din spitale este sub control”

Ancheta epidemiologică este încă în derulare, dar s-a stabilit deja că infirmiera de la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung s-a infectat în afara unității medicale.

Au fost recoltate probe de la toți contacții celor trei cadre medicale, în număr de 16, toți colegi din spital. Persoanele care au luat contact cu asistentele și infirmiera infectate cu COVID-19 au fost plasate în izolare. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș așteaptă rezultatul testelor.

Menționăm că respectivele cadre medicale confirmate pozitiv au luat virusul, cel mai probabil, înainte ca unitățile medicale din Câmpulung să fie declarate spitale COVID-19. Angajații au prezentat simptome aproape concomitent cu procesul de reorganizare a spitalelor din Argeș.

Facem precizarea că atât Spitalul Municipal Câmpulung, cât și Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung au fost desemnate unități COVID prin hotărârea CJSU nr. 14 din 3 aprilie 2020”, informează Instituția Prefectului – Județul Argeș.

Amintim că Spitalul Mioveni anunța aseară: „Primii pacienți infectați cu COVID-19 au ajuns la Spitalul Mioveni. De astăzi (n.r. – ieri, 7 aprilie 2020), Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Mioveni, aflată în corpul vechi, a primit primii pacienți diagnosticați cu COVID-19. Este vorba despre trei femei, în vârstă de 40, 46 și 47 de ani, din Câmpulung” (AICI, detalii).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3