New Profesional Consult 930 x 122

coronavirus

(UPDATE) ARGEȘ: AL DOILEA PACIENT VINDECAT DE COVID-19 A FOST EXTERNAT

(UPDATE ORA 15:50) „Conform datelor de la Direcția de Sănătate Publică (DSP), al doilea argeșean vindecat de COVID-19 a fost externat azi. Acesta are 49 de ani și a fost internat la Spitalul Județean de Urgență din Pitești pe data de 23 martie 2020.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Starea sa de sănătate a fost una bună, fiind asimptomatic. Nu a fost transferat la altă unitate spitalicească, primind asistență medicală doar în cadrul Spitalului Județean”, informează Instituția Prefectului. 

Informare de presă de ultimă oră din partea Instituției Prefectului: „Situația cazurilor COVID-19 în Argeș.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, astăzi, 1 aprilie 2020, la ora 9, situația persoanelor din județ afectate de măsurile de carantină și izolare sau vindecate de virusul COVID-19 se prezenta după cum urmează:

-persoane monitorizate de DSP aflate în izolare la domiciliu: 7.154 (n.r. – în urmă cu 24 de ore erau 7.545);

-persoane care au finalizat perioada de 14 zile de izolare: 3.159 (n.r. – în urmă cu 24 de ore erau 2.542);

-persoane aflate în carantină instituționalizată: 342 (n.r. – în urmă cu 24 de ore erau 333);

-persoane vindecate: 2 (n.r. – față de 1 în urmă cu 24 de ore)”.

Instituția Prefectului nu a furnizat, cel puțin deocamdată, informații suplimentare despre al doilea pacient cu coronavirus vindecat în județul Argeș.

Amintim că ieri Grupul de Comunicare Strategică a anunțat vindecarea unei persoane din Argeș. „Argeșeanul vindecat are 47 de ani. Era fără antecedente medicale și a stat internat în spital 10 zile, între 20 și 30 martie 2020. Acesta a venit din Italia pe 18 martie”, a precizat ieri Instituția Prefectului despre cazul precedent de vindecare din județul Argeș (AICI, subiectul pe larg).

Reamintim că testele COVID-19 pentru cetățenii din județul Argeș (teste care confirmă sau infirmă infectarea) se fac doar în afara județului (la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București). Argeșul nu dispune în prezent de un aparat de testare COVID-19. (Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3