EcoMoto 930×122

coronavirus

ARGEȘEANUL INTERNAT ÎN JAPONIA CU CORONAVIRUS S-A VINDECAT ȘI REVINE ÎN ȚARĂ

Argeșeanul internat în Japonia cu coronavirus s-a vindecat și revine în țară. “Astăzi, 5 martie 2020, la nivel național sunt în carantină instituționalizată 38 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.311 persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Vă reamintim că pe teritoriul României au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Un pacient, primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat.

Ceilalți 5 pacienți sunt internați la Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, starea acestora de sănătate fiind în acest moment bună. (…)

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

Anchetele epidemiologice la Suceava și Timișoara continuă pentru a identifica toate persoanele cu care pacienții depistați pozitiv ieri au intrat în contact.

Facem apel la rudele persoanelor depistate pozitiv să respecte regulile de carantină și izolare și să nu încerce să viziteze pacienții internați, pentru că aceștia stau în izolare completă până când sunt declarați vindecați.

Cei doi cetățeni români infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) și internați într-un spital din Japonia (n.r. – unul dintre ei este argeșeanul) au fost declarați vindecați și vor fi externați. Cetățenii români se vor întoarce în țară”, a transmis cu puțin timp în urmă Grupul de Comunicare Strategică.

Argeșeanul (din comuna Bascov, de lângă Pitești) lucra pe vasul de croazieră Diamond Princess, intrat luna trecută în carantină în largul coastelor Japoniei. Ulterior, bărbatul a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații, iar recent a fost declarat vindecat de coronavirus. AICI, amănunte despre acest caz. (Sublinierea din comunicat aparține redacției) (Foto: descriptiv) 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90