Donaris 930 x 122

coronavirus

ARGEȘUL NU A PRIMIT NICIUN KIT DE TESTARE PENTRU CORONAVIRUS

Prezentă la conferința de presă comună organizată marți de Consiliul Județean și Instituția Prefectului Argeș în sala mare a CJ Argeș pe tema măsurilor luate în cazul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, Sorina Honțaru, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Argeș, a precizat că în România nu există deocamdată niciun caz confirmat cu astfel de infecții.

Citiți și: Argeș. Testare medicală, gratuit și nelimitat!

Cât despre situația neclară în care se află românii care în ultimele două săptămâni au sosit din Italia, dar care nu au avut parte de controale adecvate la intrarea în ţară – pentru că acestea au fost introduse abia duminică, șefa DSP afirmă că regula triajului este următoarea: persoanele care vin din Italia, dar nu din cele 11 localități afectate, intră în carantină la domiciliu (niciuna dintre acestea nu va fi considerată suspectă), în cele două centre de carantină de la nivelul județului, din Nucșoara, urmând să fie internate persoane care se întorc în România din zonele Italiei afectate de infecțiile cu noul coronavirus.

Probele recoltate de la persoanele cu simptome se vor prelucra la Institutul Național „Matei Balș”

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Conducerea DSP Argeș a mai anunțat că nicio unitate sanitară din Argeș nu a fost desemnată/autorizată pentru identificarea temutului coronavirus, motiv pentru care nici nu a fost dotată ca atare (niciunul dintre cele 150 de kituri de testare existente la nivel național nu a ajuns în județ), astfel că în eventualitatea unei suspiciuni analizele vor fi făcute la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București.

„Probele recoltate de la persoanele cu simptome se prelucrează la Institutul „Matei Balș”. Se recoltează doar la cei simptomatici, veniți din China sau Italia. De asemenea, în ceea ce privește centrele de carantină se vor mai identifica din altele, pentru că 17 paturi, în cele două centre deja stabilite, nu sunt suficiente”, a informat Sorina Honțaru. (Foto: descriptiv. Sursă: agora.md)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3