930×122 CAPRA 5

obiceiuri

IA AMINTE! OBICEIURILE CARE TE LASĂ FĂRĂ ENERGIE!

Oboseala nu poate fi pusă mereu pe seama faptului că nu dormim suficient. Obiceiurile de peste zi trecute cu vederea ne pot răpi, de asemenea, energie prețioasă.

Citiți și: Gentea, veste mare pentru sportul piteștean!

De exemplu, a sări peste o oră de sport sub pretextul că suntem deja obosiți este cea mai proastă alegere, arată un studiu al Universității din Georgia (SUA). Chiar și numai 20 de minute de mers rapid pe zi ne dau un tonus mai bun. De asemenea, consumul de fier este esențial pentru sănătate, iar un nivel scăzut al acestuia ne face să fim slăbiți, iritabili și neatenți. Pentru a preveni apariția anemiei este bine să consumăm frunze verzi, dar și carne roșie, ouă cu gălbenuș, nuci și fasole, pe care să le combinăm cu alimente bogate în vitamina C.

În plus, grijile nefondate își pun și ele amprenta asupra energiei noastre. Anxietatea este pur și simplu un vampir energetic, care poate fi pus pe fugă cu ajutorul meditației. Cei care nu știu să refuze un angajament se expun riscului de a fi mereu obosiți, la fel și persoanele dezorganizate, care au mereu biroul plin de hârtii. Cercetătorii Universității Princeton (SUA) spun că un obicei atât de simplu precum aranjarea lucrurilor de pe birou ne poate face să ne simțim mai bine dispuși. În sfârșit, un pahar cu vin înainte de culcare sună îmbietor, însă a doua zi s-ar putea să-l regretați! Deși are efect de sedativ, vinul interferează cu ciclul natural al somnului, astfel că veți dormi prost și veți fi mai obosit la trezire. (Sursă şi foto: doctorulziei.ro)

Citiți și: Budeasa: Sala de sport de la Școala Nr. 1 prinde contur!

 

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3