930 x122 grota rece

coronavirus

ÎN ARGEȘ CREȘTE NUMĂRUL PERSOANELOR IZOLATE LA DOMICILIU

Numărul persoanelor izolate și monitorizate la domiciliu în județul Argeș a crescut la 172, a anunțat în această dimineață prefectul Emanuel Soare, președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În urmă cu 24 de ore, numărul acestora era de 161.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

În rest, datele au rămas neschimbate: 7 argeșeni sunt în carantină în București și nicio persoană nu se află în carantină pe raza județului Argeș.

La nivel național, în această dimineață, erau în carantină 52 de persoane, iar alte 8.167, în izolare la domiciliu, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

Amintim că o studentă străină de la Universitatea din Pitești a fost izolată, potrivit procedurilor, într-o cameră din căminele UPIT de pe Doja (Aleea Școlii Normale).

Studenta, care este din Vietnam, a călătorit recent într-o regiune din Italia, dar alta decât cele în care s-au înregistrat infecții cu noul coronavirus, și, la întoarcerea în România, a completat formularul cerut în astfel de situații la aeroport de autoritățile române. Ulterior, revenită în Pitești, procedural, a fost izolată într-o cameră a campusului (AICI, subiectul pe larg).

Amintim că instituirea carantinei se stabilește pentru persoanele care sosesc în România din China continentală (provincia Hubei – inclusiv orașul Wuhan – și din orașele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo și Taizhou din provincia Zhejiang) și din Italia (regiunea Lombardia – Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano și regiunea Veneto – Vo Euganeo).

În ceea ce privește izolarea la domiciliu, măsura li se aplică persoanelor care sosesc în România din alte provincii/orașe din China continentală și alte localităti din regiunile Lombardia și Veneto situate în afara zonelor în care s-a instituit carantina. (Foto: descriptiv. Sursa: Profimedia) 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3