930×122 CAPRA 5

autosesizari

LINIILE TELEFONICE CORONAVIRUS. NUMERELE LA CARE SE POT FACE AUTOSESIZĂRI

Institutul de Sănătate Publică București, prin DSP Argeș, precizează că persoanele care vin din China continentală sau din una dintre cele 12 localități din Italia din provincia Lombardia și regiunea Veneto (Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano) și Cumiana din regiunea Piemonte intră în carantină timp de 14 zile, în spații special destinate în acest scop, imediat după revenirea în România.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Persoanele din alte localități din provincia Lombardia și regiunea Veneto intră în auto-izolare la domiciliu timp de 14 zile, imediat după revenirea în România.

Numerele de telefon la care persoanele pot anunța întoarcerea din țările afectate de coronavirus sunt următoarele:

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

-0725.658.000;

-0760.699.102;

-0248.211.775;

-0248.224.015/interior 183, între orele 8 și 16:30;

-0766.075.165, între orele 16:30 și 8.

În momentul de față, 52 de argeșeni sunt izolați și monitorizati la domiciliu (trei sunt veniți din China, iar 49, din Italia).

De asemenea, în carantină, la București (NU în cele două centre de carantină din Argeș, unde nu a ajuns încă nimeni), sunt cinci argeșeni.

O singură autosesizare: „A fost un caz izolat, excepțional”

Până acum, în Argeș o singură persoană venită din Italia dintre cele care nu au completat formularele obligatorii (instituite de duminică, la intrarea în țară) s-a autosesizat.

Este vorba de un piteștean venit de 17 zile din Italia, la care, luni seara, s-a deplasat un echipaj al ISU Argeș. Persoana în cauză a completat formularul la domiciliu, după ce, anterior, trecuse pe la secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Pitești.

„A fost un caz izolat, excepțional, în care un argeșean, pe un zvon, pe o alarmă, s-a autosesizat”, precizează pentru ePitești Sorina Honțaru, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș.

(Foto descriptiv: sursă BBC)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90