930×122 CAPRA 5

spitalul judetean

Pitești: Decizie la Spitalul Județean pentru folosirea medicamentelor

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Pitești au decis ca, seara trecută, clădirea instituției să fie iluminată în portocaliu. Este culoarea desemnată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) drept simbol al Zilei Mondiale pentru Siguranța Pacientului, marcată pe 17 august.

Citiți și: Pitești. Ultimele clipe ale medicului Frătoaica pe acest pământ!

„Anul acesta, pe 17 septembrie, de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății(OMS) a fost folosirea sigură a medicamentelor. În regiunea europeană, potrivit OMS, 50 – 70% din problemele cauzate de erori în administrarea medicamentelor pot fi prevenite.

Citiți și: Pitești. Încă o premieră națională la Spitalul Județean de Urgență

Volumul mare de muncă și lipsa cadrelor medicale, în regiunea europeană, contribuie la peste 20% din erorile de medicație. Administrarea incorectă a medicamentelor este cauza a mai mult de jumătate din problemele prevenibile asociate asistenței medicale, potrivit datelor OMS.

Decizia organizării, în fiecare an, a unor astfel de evenimente a fost luată în cadrul celei de-a 72-a Adunări Generale a OMS. Atunci s-a stabilit ca, începând din 2019, ziua de 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului”, transmite Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al unității medicale.

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

Donaris 570×90