Donaris 930 x 122

spitalul judetean

Pitești: Decizie la Spitalul Județean pentru folosirea medicamentelor

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Pitești au decis ca, seara trecută, clădirea instituției să fie iluminată în portocaliu. Este culoarea desemnată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) drept simbol al Zilei Mondiale pentru Siguranța Pacientului, marcată pe 17 august.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a fugit din Spitalul Județean

„Anul acesta, pe 17 septembrie, de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății(OMS) a fost folosirea sigură a medicamentelor. În regiunea europeană, potrivit OMS, 50 – 70% din problemele cauzate de erori în administrarea medicamentelor pot fi prevenite.

Citiți și: Doliu la Spitalul Județean! „Rămas bun!”

Volumul mare de muncă și lipsa cadrelor medicale, în regiunea europeană, contribuie la peste 20% din erorile de medicație. Administrarea incorectă a medicamentelor este cauza a mai mult de jumătate din problemele prevenibile asociate asistenței medicale, potrivit datelor OMS.

Decizia organizării, în fiecare an, a unor astfel de evenimente a fost luată în cadrul celei de-a 72-a Adunări Generale a OMS. Atunci s-a stabilit ca, începând din 2019, ziua de 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului”, transmite Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al unității medicale.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90