EcoMoto 930×122

subcutanat

Premieră la Spitalul din Mioveni. E gratis pentru pacienți!

Premieră la Spitalul din Mioveni. E gratis pentru pacienți!

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Pacienții cu afecțiuni oncologice care urmează un tratament chimioterapeutic pot beneficia de implantarea subcutanată a unei camere pentru citostatice la Spitalul Orășenesc Mioveni.

Acest dispozitiv permite administrarea repetată și pe o perioadă lungă de timp a tratamentului. Totodată sunt evitate înțepăturile multiple, distrugerea si sclerozarea venelor și apariția complicațiilor specifice.

Citiți și: Când este obligat statul să asigure medicamente gratuite

Mai mult, camera implantabilă poate fi utilizată și pentru recoltarea analizelor, administrarea substanței de constrast, a antibioticelor sau altor substante perfuzabile.

Implantarea subcutanată al unui astfel de disozitiv se realizează în blocul operator, cu anestezie locală și este efectuată de către medicii anesteziști din cadrul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă(ATI) – dr. Adrian Ciocănea, dr.Tudor Mihai Constantin, dr.Terheci George Daniel, dr. Andrea Dănilă și dr.Bogdan Prunaru.

Intervenția durează aproximativ 50 de minute, după care pacientului i se face un examen radiologic de control, iar a doua zi poate pleca acasă.

După finalizarea ședințelor de chimioterapie, camera se poate scoate printr-o simplă incizie făcută sub anestezie locală. Dispozitivul este confectionat din titan și este perfect tolerat de organism, iar prezența acestuia nu împiedică efectuarea de investigatii imagistice.

Până în momentul de față au fost implantate mai multe dispozitive pentru administrarea citostaticelor. Atât dispozitivul cât și implantarea acestuia sunt complet gratuite la Spitalul Orășenesc Mioveni, singurul unde se face așa ceva.

Pentru consultații este nevoie de programare la numărul de telefon 0372.791.212 și de bilet de trimitere de la medicul specialist oncolog.

Foto principal: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Boldici Ionela spune:

    Bună ziua. Dacă a fost montată în altă parte se poate scoate la Mioveni?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3