930×122 CUMPANA 5

subcutanat

Premieră la Spitalul din Mioveni. E gratis pentru pacienți!

Premieră la Spitalul din Mioveni. E gratis pentru pacienți!

Citiți și: Bilete de tratament 2023. Ce schimbări majore anunță Casa de Pensii

Pacienții cu afecțiuni oncologice care urmează un tratament chimioterapeutic pot beneficia de implantarea subcutanată a unei camere pentru citostatice la Spitalul Orășenesc Mioveni.

Acest dispozitiv permite administrarea repetată și pe o perioadă lungă de timp a tratamentului. Totodată sunt evitate înțepăturile multiple, distrugerea si sclerozarea venelor și apariția complicațiilor specifice.

Citiți și: ISTERIA CORONAVIRUSULUI. CE LE SPUNE DSP ARGEȘ CELOR CARE-ȘI FAC STOCURI DE MEDICAMENTE

Mai mult, camera implantabilă poate fi utilizată și pentru recoltarea analizelor, administrarea substanței de constrast, a antibioticelor sau altor substante perfuzabile.

Implantarea subcutanată al unui astfel de disozitiv se realizează în blocul operator, cu anestezie locală și este efectuată de către medicii anesteziști din cadrul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă(ATI) – dr. Adrian Ciocănea, dr.Tudor Mihai Constantin, dr.Terheci George Daniel, dr. Andrea Dănilă și dr.Bogdan Prunaru.

Intervenția durează aproximativ 50 de minute, după care pacientului i se face un examen radiologic de control, iar a doua zi poate pleca acasă.

După finalizarea ședințelor de chimioterapie, camera se poate scoate printr-o simplă incizie făcută sub anestezie locală. Dispozitivul este confectionat din titan și este perfect tolerat de organism, iar prezența acestuia nu împiedică efectuarea de investigatii imagistice.

Până în momentul de față au fost implantate mai multe dispozitive pentru administrarea citostaticelor. Atât dispozitivul cât și implantarea acestuia sunt complet gratuite la Spitalul Orășenesc Mioveni, singurul unde se face așa ceva.

Pentru consultații este nevoie de programare la numărul de telefon 0372.791.212 și de bilet de trimitere de la medicul specialist oncolog.

Foto principal: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Boldici Ionela spune:

    Bună ziua. Dacă a fost montată în altă parte se poate scoate la Mioveni?

570 pe 90 Costache