New Profesional Consult 930 x 122

coronavirus

TOATE ZBORURILE CĂTRE ȘI DINSPRE ITALIA, SUSPENDATE

La această oră, reprezentanți ai Guvernului fac declarații de presă la Ministerul Afacerilor Interne cu privire la noi măsuri luate pentru limitarea răspândirii în România a coronavirusului.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Participă ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Victor Costache, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), secretarul de stat Raed Arafat.

https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/videos/191551252266018/

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

O măsură anunțată (luată în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență) este suspendarea tuturor curselor aeriene (de pe toate aeroporturile) dinspre România către Italia și dinspre Italia către România, începând din 9 martie, ora 12 (ora României), și până pe 23 martie 2020, ora 12 (ora României).

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a precizat că în ședința de pe 9 martie 2020 (de la ora 16) a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență vor fi luate măsuri și în privința transporturilor către și dinspre Italia cu autocare/microbuze, cu mașini personale și cu trenul.

În aceeași ședință va fi luată și o hotărâre referitoare la închiderea sau nu a tuturor școlilor. „Referitor la închiderea școlilor din România, acest subiect va fi discutat în ședința de mâine (n.r. – de luni, 9 martie) a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. Ca să fiu mai exact, așa cum știți, este decisă o măsură: dacă un singur caz apare într-o școală, atunci cursurile sunt suspendate automat în toată școala”, a afirmat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Amintim că adunările cu mai mult de 1.000 de persoane au fost interzise (AICI, subiectul pe larg).

NOUL CORONAVIRUS/TELVERDE, SIMPTOME, REGULI DE URMAT (Foto: descriptiv) 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3