930 x122 grota rece

carantină

UPDATE: 52 DE PERSOANE SUNT IZOLATE LA DOMICILIU ÎN ARGEȘ. CINCI ARGEȘENI SUNT ÎN CARANTINĂ, LA BUCUREȘTI

(UPDATE ORA 11:20) Instituția Prefectului Argeș a făcut o centralizare a situației. Este vorba de 52 de argeșeni izolați și monitorizati la domiciliu (trei sunt veniți din China, iar 49, din Italia). În carantină, la București, sunt cinci argeșeni (în centrele de carantină din Argeș nu a ajuns deocamdată nimeni). „Toți sunt ok”, spune prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Până astăzi, niciun argeșean nu a intrat în cele două centre de carantină pentru coronavirus din județ.

Există însă teama de a nu fi contactat virusul, mai ales în rândul argeșenilor care în ultimele două săptămâni au sosit din Italia, dar care nu au avut parte de controale adecvate la intrarea în ţară, întrucât acestea au fost introduse abia duminică, dar și în rândul celor care au intrat în contact cu aceste persoane.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

Mulți dintre cei aflați într-una dintre cele două situații sunt deja autoizolați la domiciliu.

„Izolați la domiciliu avem mulți. Depășim 50. Centralizăm acum. Trebuie specificat că e vorba de autoizolare la domiciliu. În carantină nu avem nicio persoană în Argeș. La București avem cinci persoane în carantină”, declară, contactată de ePitești, Sorina Honțaru, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș.

Cei cinci argeșeni aflați în carantină la București au fost plecați în Italia, într-una dintre cele 11 localități considerate ca fiind de risc. (Foto: descriptiv. Surse: DIGI 24, Andhrawishesh)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3