930×122 CAPRA 5

autoizolare

(UPDATE) ARGEȘ: A CRESCUT MASIV NUMĂRUL AUTOIZOLAȚILOR LA DOMICILIU

(UPDATE ORA 17) Cancelaria Instituției Prefectului: „În județul Argeș sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică 2.831 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile. Persoanele aflate în izolare la domiciliu au o stare de sănătate bună și nu prezintă o simptomatologie specifică infectării cu coronavirus.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Structurile MAI au executat în Argeș 1.437 de misiuni pentru gestionarea efectelor COVID – 19, la care se adaugă 250 de misiuni ale personalului SVSU. Au fost verificate 1.266 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină și 35 de societăți și PFA-uri cu privire la interdicțiile impuse în perioada situației de urgență și au fost aplicate 22 de sancțiuni persoanelor care nu au respectat măsurile de autoizolare, în valoare de 74.800 de lei.

Situația prezentată este corespunzătoare datei de 21 martie 2020, ora 9.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

În cursul zilei de ieri, în comuna Lerești a avut loc un incident în care echipele de control ale Primăriei care verificau respectarea măsurilor de autoizolare au fost amenințate cu acte de violență și jignite de către persoane din satul Pojorâta. Au fost întocmite acte de cercetare penală care au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infractțiunii de ultraj.

Astăzi, începând de la ora 10, efective ale jandarmilor și ale secțiilor de poliție din Lerești și Valea Mare Pravăț sunt prezente în satul Pojorâta. Situația se prezintă normal, nefiind întâmpinate probleme”. 

Astăzi, 21 martie 2020, la ora 10, în județul Argeș se aflau autoizolate la domiciliu 2.831 de persoane (în urmă cu 24 de ore numărul lor era de 1.945). Informația ne-a fost furnizată în urmă cu puțin timp de Instituția Prefectului.

“Începând de ieri (n.r. – 20 martie 2020), s-au realizat patrule mixte (poliție locală, poliție, jandarmerie, membri ai comitetului local pentru situații de urgență) care patrulează permanent și care verifică, de mai multe ori pe zi, situația respectării regulilor de către cei izolați la domiciliu.

Se aplică, permanent, sancțiuni dacă se constată încălcări. Nu permitem nicio abatere de la aceste reguli. Acest lucru se întâmplă și în localitățile cu un număr mare al persoanelor întoarse din străinătate”, precizează prefectulul județului Argeș, Emanuel Soare.

A crescut și numărul persoanelor aflate în carantină în Argeș: de la 81 ieri dimineață, la 84.

Potrivit sursei citate, numărul persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus în Argeș: 1 (AICI, subiectul pe larg).

În carantină intră românii reveniți în țară din zonele roșii (click pe imagine pentru vizualizare):

În autoizolare la domiciliu intră cetățenii care au fost contacți direcți ai unor persoane confirmate cu coronavirus și românii reveniți în țară din zonele galbene (din țări în care au fost confirmate peste 500 de cazuri de infectare) (click pe imagine pentru vizualizare):

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90