NOR CURIER 930X122

autoizolare la domiciliu

(UPDATE) ROMII IZOLAȚI LA DOMICILIU ÎN POJORÂTA AU ATACAT ECHIPELE DE CONTROL ALE PRIMĂRIEI LEREȘTI

(UPDATE ORA 20:10) Compartimentul de Relații Publice al Poliției Argeș transmite: “În urma apariției în spațiul public a unor informații cu privire la incidentul petrecut astăzi în localitatea Lerești, când echipele de control ale Primăriei din localitate verificau respectarea măsurilor de autoizolare în satul Pojorâta, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să facă următoarele precizări:

Citiți și: Argeș. A distrus gardul unei vile cu Loganul

În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că persoane din satul Pojorâta le-au adresat expresii jignitoare și amenințări cu acte de violență angajaților Primăriei Lerești care efectuau controlul.

În cauză au fost întocmite acte de cercetare penală, care au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj”.

Citiți și: Argeș. Accident grav! A intrat cu mașina în stâlp! Șoferul, blocat în autoturism!

Primarul comunei Lerești, Marian Toader, cere sprijinul jandarmilor ca să-i stăpânească pe cetățenii de etnie romă teoretic autoizolați la domiciliu în satul Pojorâta, după ce echipele locale de control au fost agresate de cei care nici nu vor să audă de măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului.

„În urma verificărilor efectuate privind respectarea autoizolării persoanelor sosite din străinătate în satul Pojorâta, comuna Lerești, județul Argeș, echipele de control constituite la nivelul CLSU (n.r. – Comitetul Local pentru Situații de Urgență) – Primăriei Lerești au fost agresate de cetățenii de etnie romă din satul Pojorâta, trecând atât la amenințări verbale, cât și fizice”, se argumentează într-o solicitare înaintată Centrului Judetean de Coordonare și Conducere a Intervenției Argeș de către primarul comunei Lerești, Marian Toader.

Amintim că în autoizolare la domiciliu intră cetățenii care au fost contacți direcți ai unor persoane confirmate cu coronavirus și românii reveniți în țară din zonele galbene (din țări în care au fost confirmate peste 500 de cazuri de infectare) (click pe imagine pentru vizualizare):

(Foto: descriptiv. Sursa: gandul.ro)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3