New Profesional Consult 930 x 122

autoizolare la domiciliu

ARGEȘ: DOSARE PENALE ȘI AMENZI PENTRU ÎNCĂLCAREA CONDIȚIILOR DE CARANTINĂ ȘI IZOLARE LA DOMICILIU

În perioada 13-20 martie 2020, în județul Argeș au fost date următoarele sancțiuni persoanelor care nu au respectat condițiile de carantină sau de autoizolare la domiciliu:

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

-2 dosare penale (4 persoane implicate) pentru zădărnicirea combaterii bolilor (articolul 352 din Codul Penal) (un dosar penal în urma scandalului de pe 17 martie 2020 din centrul de carantină Pitești în care au fost implicați trei bărbați și un altul pentru un bărbat din comuna Sălătrucu, acuzat că a primit o altă persoană în locuință în perioada de autoizolare la domiciliu);

-9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 24.000 de lei (în municipiile Pitești și Câmpulung Muscel, în orașul Topoloveni și în comunele Merișani și Cetățeni).

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

Instituția Prefectului – Județul Argeș, care furnizează informația, „îndeamnă populația la calm, rațiune, evitarea aglomerărilor și respectarea cu strictețe a recomandărilor autorităților privind prevenirea răspândirii Covid – 19”.

Amintim că în seara zilei de 17 martie 2020 jandarmii au intervenit în centrul de carantină de pe bulevardul Eroilor din Pitești (unde sunt carantinați argeșeni reveniți în țară din Italia) pentru aplanarea unui scandal. Au dat amenzi și au întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală (AICI, subiectul pe larg).

Ieri, 19 martie 2020, Poliția a intervenit pentru anularea unei nunți în Borlești (comuna Merișani) (amănunte, AICI).

În carantină intră românii reveniți în țară din zonele roșii (click pe imagine pentru vizualizare):

În autoizolare la domiciliu intră cetățenii care au fost contacți direcți ai unor persoane confirmate cu coronavirus și românii reveniți în țară din zonele galbene (din țări în care au fost confirmate peste 500 de cazuri de infectare) (click pe imagine pentru vizualizare):

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90