930 x122 grota rece

coronavirus

(UPDATE) DSP: AL TREILEA PACIENT VINDECAT DE COVID-19 ÎN ARGEȘ

(UPDATE ORA 14:45) „A treia persoană din Argeș vindecată de COVID-19 a fost externată ieri, 1 aprilie 2020, de la Spitalul “Victor Babeș” din București.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Potrivit datelor DSP Argeș, este vorba despre o femeie de 36 de ani din municipiul Curtea de Argeș. Aceasta a fost internată la Spitalul Județean de Urgență din Pitești pe 20 martie, fiind transferată la București pe 21 martie.

Argeșeanca este vindecată total, având la externare o stare de sănătate bună”, ne informează Instituția Prefectului. 

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

Instituția Prefectului: „Conform datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș de la ora 9, situația persoanelor din județ afectate de măsurile de carantină și izolare sau vindecate de virusul COVID-19 se prezenta după cum urmează:

-persoane monitorizate de DSP aflate în izolare la domiciliu: 5.878 (în urmă cu 24 de ore erau 7.154);

-persoane care au finalizat perioada de 14 zile de izolare: 4.620 (în urmă cu 24 de ore erau 3.159);

-persoane aflate în carantină instituționalizată: 420 (în urmă cu 24 de ore erau 342);

-persoane vindecate: 3 (cu 1 în plus față de situația din urmă cu 24 de ore și față de comunicatul tot de astăzi al Grupului de Comunicare Strategică).

-persoane diagnosticate pozitiv: 10 (AICI, amănunte despre persoanele diagnosticate pozitiv în fiecare județ)”.

Instituția Prefectului nu a furnizat, cel puțin deocamdată, informații suplimentare despre al treila pacient cu coronavirus vindecat în județul Argeș. Despre primii 2, de 47 și, respectiv, 49 de ani, amănunte AICI.

În ceea ce privește numărul de teste făcute până acum în județul Argeș, Instituția Prefectului afirmă că este o informație pe care nu o poate da publicității. Asta, ca urmare a unei decizii în acest sens luată de autoritățile de la București.

Reamintim că testele COVID-19 pentru cetățenii din județul Argeș (teste care confirmă sau infirmă infectarea) se fac doar în afara județului (la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București). Argeșul nu dispune în prezent de un aparat de testare COVID-19.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90