EcoMoto 930×122

coronavirus

(UPDATE) NUMĂRUL CAZURILOR DE CORONAVIRUS A AJUNS ÎN ROMÂNIA LA 35

(UPDATE ORA 15:45) „Încă trei cazuri confirmate cu noul coronavirus, numărul cazurilor ajungând la nivel național la 35 (dintre care 7 s-au vindecat). Este vorba despre:

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

-un bărbat de 55 de ani din București, contact cu pacientul din „Gerota”, asimptomatic;

-un bărbat de 31 de ani din București, aflat în autoizolare;

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

-o femeie de 53 de ani din Covasna, sosită pe 8.03.2020 din Italia, aflată în autoizolare”, precizează GCS. 

(UPDATE ORA 14:45) Un alt caz de infectare cu coronavirus, al 32-lea în România: un bărbat de 38 de ani, tot din Iași, contact cu un caz confirmat în Varșovia (Polonia). Era în autoizolare la domiciliu din data de 9 martie 2020, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

(UPDATE ORA 10:30) A fost confirmat cazul de infectare cu numărul 31: un bărbat de 42 de ani din Iași, care a revenit în România din Veneția pe 2 martie 2020. Se află internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. 

În această dimineață în România a fost confirmat un alt caz de infectare cu noul coronavirus.

E vorba despre o femeie în vârstă de 43 de ani din București, care, potrivit digi24.ro, este medic gastroenterolog la Spitalul „Dimitrie Gerota” din Capitală și a intrat în contact cu pacientul (bărbat, 60 de ani) internat în același spital și diagnosticat pozitiv.

Vorbim despre primul cadru medical din România diagnosticat cu coronavirus.

„Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineață, al 30-lea caz la nivel național. Este vorba despre o femeie de 43 de ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota”, transmite Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Despre bărbatul de 60 de ani internat la spitalul „Dimitrie Gerota” Grupul de Comunicare Strategică preciza pe 9 martie 2020: „Bărbatul a fost internat pe data de 5 martie, având o simptomatologie total diferită faţă de definiţia de caz pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observaţie să solicite efectuarea testului pentru COVID – 19.

Bărbatul este ofiţer în rezervă al MAI, are 60 de ani şi prezintă o stare generală stabilă. Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în niciun stat din zonele considerate de risc maxim (n.r. – călătorise, de fapt, în Israel)”. Pensionarul MAI este acum angajat al ADP Sector 4 din București.

Și alți contacți ai acestui bărbat s-au îmbolnăvit (AICI, amănunte).

Până la această oră, în țara noastră s-au înregistrat 30 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, numărul fiind în creștere. (Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90