Donaris 930 x 122

coronavirus

(UPDATE) CREȘTE NUMĂRUL PERSOANELOR INFECTATE CU CORONAVIRUS. ROMÂNIA A TRECUT LA „SCENARIUL 2”

(UPDATE ORA 21) Cazul nr. 29 de îmbolnăvire cu noul coronavirus: o femeie din București, în vârstă de 47 de ani.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

(UPDATE ORA 20) În România, numărul persoanelor infectate a ajuns la 28. „Este vorba despre un bărbat de 57 de ani, care s-a întors în cursul zilei de ieri din Italia și se afla în carantină în Arad. De asemenea, o femeie de 26 de ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani, care este internat în Spitalul de Boli Infecțioase din Reșița și este contact al unei persoane pozitive”, transmite Grupul de Comunicare Strategică. 

Țara noastră a trecut la Scenariul 2 (între 26 și 100 de pacienți infectați). ”Scenariul 2 înseamnă încă răspândire sporadică a coronavirusului și rămânem încă departe de Italia, Germania și nu mai vorbim de Coreea. Dintre cei 20 de pacienți internați, toate sunt forme ușoare ale bolii, nu există niciun pacient intubat. Avem constituită această bază de date interactivă cu tot ce înseamnă DSP și spitale județene. (…)

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

Facem simulări și pentru scenariile 3 (n.r. – între 100 și 2.000 de cazuri) sau 4 (n.r. – peste 2.000), pentru că este important să fim foarte bine pregătiți și să împiedicăm răspândirea coronavirusului”, a declarat în această seară, în ședință de Guvern, ministrul Sănătății, Victor Costache. 

Ce presupune Scenariul 2: „Anchetele epidemiologice vor fi mai extinse, fiindcă fiecare dintre aceste cazuri au contacți. Ne așteptăm la secții separate din spital care vor fi pentru coronavirus, ne așteptăm la limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare, cele pentru niște boli cronice sau intervenții programate. Și ne așteptăm, efectiv, la un control la graniță mai accentuat și pentru celelalte țări decât cele care sunt în acest moment în zona roșie sau zona galbenă”, explică pentru digi24.ro Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății. 

(UPDATE ORA 15:55) În plus față de cele 3 persoane, alte 5 au fost confirmate ca fiind infectate, informează Grupul de Comunicare Strategică. Bilanțul în România a ajuns la 25 de persoane infectate cu noul coronavirus (dintre care 5 au fost declarate vindecate).

Amănunte despre cele 8 noi cazuri: 

-femeie, 31 de ani, din județul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani care a fost primul caz confirmat în București;

-bărbat, 32 de ani, din București, contact al pacientului care a fost internat la Spitalul „Dimitrie Gerota”;

-femeie, 30 de ani, gravidă, din București, contact al pacientului care a fost internat la Spitalul „Dimitrie Gerota”;

-copil, 3 ani, din București, contact al pacientului care a fost internat la Spitalul „Dimitrie Gerota”;

-femeie, 36 de ani, din București, care s-a întors pe 29 februarie 2020 din Israel și s-a prezentat cu simptomatologie la INBI „Matei Balș”;

-femeie, 35 de ani, din București, care s-a întors pe 29 februarie 2020 din Israel și s-a prezentat cu simptomatologie la INBI „Matei Balș”;

-bărbat, 34 de ani, din București, care s-a întors pe 27 februarie 2020 din Londra (Marea Britanie) și s-a prezentat cu simptomatologie la INBI „Matei Balș”;

-femeie, 41 de ani, care s-a întors pe 7 martie 2020 din Munchen (Germania) și s-a prezentat cu simptomatologie la INBI „Matei Balș”.

Alte trei persoane au fost confirmate în România cu noul coronavirus, toate trei din București.

Este vorba de fiul, nora și nepotul bărbatului în vârstă de 60 de ani internat la spitalul „Dimitrie Gerota” din Capitală, la rândul său depistat ieri ca fiind pozitiv.

„Încă 3 persoane cu test pozitiv de coronavirus în București. Fiul, nora și nepotul domnului de 60 de ani declarat aseară bolnav de COVID – 19. Multă sănătate!

Putere medicilor și asistentelor de la Spitalul Victor Babeș!

Ancheta epidemiologică a DSP (n.r. – Direcția de Sănătate Publică) pentru persoanele cu care au intrat în contact continuă”, a anunțat cu puțin timp în urmă primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Despre bărbatul de 60 de ani internat la spitalul „Dimitrie Gerota” Grupul de Comunicare Strategică preciza ieri: „Bărbatul a fost internat pe data de 5 martie, având o simptomatologie total diferită faţă de definiţia de caz pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observaţie să solicite efectuarea testului pentru COVID – 19.

Bărbatul este ofiţer în rezervă al MAI, are 60 de ani şi prezintă o stare generală stabilă. Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în niciun stat din zonele considerate de risc maxim (n.r. – călătorise, de fapt, în Israel)”. Pensionarul MAI este acum angajat al ADP Sector 4 din București. (Foto: descriptiv. Sursă: Radio Europa FM) 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3