EcoMoto 930×122

bac

Se anunță alte schimbări la BAC. La ce să se aștepte liceenii

De curând, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că își dorește ca elevii să dea o a doua probă de limbă străină la BAC.

Citiți și: Situație fără precedent! Elevii cer eliminarea Bacalaureatului

Potrivit edupedu.ro, acesta a sugerat că și-ar dori ca acest lucru să fie posibil până în 2027.

“Este foarte important, alături de competenţele digitale, să susţinem aceste competenţe de comunicare în limbi străine şi aceste lucru se va face exact în acest moment în care lucrăm la pachetul legislativ pentru operaţionalizarea Proiectului ‘România Educată’ şi vom vedea în ce măsură putem să introducem aceste competenţe pentru cea de-a doua limbă încă înainte de primul bacalaureat care ar putea să se organizeze începând cu anul 2027 dacă pachetul legislativ va intra în vigoare începând cu septembrie 2023”, a afirmat ministrul Educaţiei, citat de edupedu.ro

Citiți și: Zi mare pentru elevi! Moment decisiv

În ultima perioadă, mai multe proiecte depuse la Parlament, cât și declarațiile făcute public de ministrul Educației, au anunțat schimbări importante pentru elevi cu privire la programa școlară din anii viitori, cât și la examenele naționale.

Subiectele pe larg, AICI:

Elevii ar putea da un examen de BAC complet diferit și personalizat

Ministrul Educației vrea o materie nouă în școli

Se introduce o nouă disciplină în școli

Un nou curs obligatoriu pentru elevii de gimnaziu și liceu

Sursă: edupedu.ro

Foto principal: descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90