930 x122 grota rece

bac 2023

Situație dubioasă la BAC. Ce s-a întâmplat înainte

Situație dubioasă la BAC. Ce s-a întâmplat înainte

Citiți și: Este alertă în Argeș! Mobilizare impresionantă de forțe!

S-au iscat mari controverse după prima proba scrisă la examenul de Bacalaureat, adică cea la Limba și Literatura Română.

Unul dintre subiecte a ridicat multe semne de întrebare la nivel înalt, dar și indignarea elevilor. Este vorba despre prima cerință de la Subiectul I, primit de profilurile real și tehnologic.

Citiți și: Scandalul subiectelor pentru maghiari ia amploare: Sunt curioasă cum s-a ajuns la presă

Concret, elevilor li s-a cerut să precizeze sinonimul sintagmei „de bună seamă”.

Controversa este legată de faptul că rezolvarea acestei cerințe a fost căutată în mediul online, înainte de terminarea examenului și chiar înainte ca acesta să înceapă.

Mai exact, căutările au ”explodat” pe dexonline.

Oare ce s-o fi dat la bac? 

Editare ulterioară: am verificat logurile și aproape 100 dintre căutările lui „de bună seamă” au fost înainte de ora 10 (inclusiv câteva înainte de ora 6)! Asta în condițiile în care în medie, în ultima lună, a fost o singură căutare pe zi pentru această sintagmă!”, scrie dexonline pe Facebook.

Ce spune ministrul Educației

În acest context, ministrul Educaţiei, Ligia Deca a declarat marţi, că s-au făcut mai multe verificări și că se va dispune şi un audit informatic, potrivit gandul.ro

Acest lucru nu este posibil”, a mai precizat ministrul în legătură cu ipoteza ca subiectele să fi scăpat în spațiul public.

Elevii au lansat o petiție

În același timp, elevii au făcut o petiție online prin care cer să se modifice baremul de corectare a subiectelor, având în vedere faptul că sinonimul care trebuia indicat pentru expresia ”de bună seamă” era ”foarte interpretabil”.

În consecință, ministrul Educației, a trimis o notă în centrele de evaluare, astfel încât să fie punctate și alte sinonime ale sintagmei „de bună seamă” de la proba de Limba și literatura română a Bacalaureatului 2023.

Sursă foto principal: adevarul.ro

Sursă foto articol: dexonline Facebook

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90