930×122 CUMPANA 5

număr unic

119 – un nou număr unic de urgență de tipul 112

Toate situațiile în care un copil are de suferit, respectiv dacă acesta este subiectul unui abuz, al exploatării, al neglijării sau al unor violențe, și în care nu este nevoie de o intervenție promptă vor putea fi raportate printr-un nou număr unic național, și anume 119.

Citiți și: Alertă timpurie de criză energetică!

Acest număr va putea fi apelat gratuit și va fi disponibil în toate rețelele publice de telefonie ce funcționează în țara noastră. Măsura introducerii noului număr național apare într-un proiect ce așteaptă avizarea Consiliului Economic și Social (CES).

În esență, proiectul de OUG de la CES stabilește implementarea Programului Național de Suport pentru copii, ce conține, printre altele, și măsura înființării unui nou număr unic național, la care se vor putea semnala acțiunile abuzive îndreptate asupra copiilor, și anume 119.

Citiți și: URGENȚĂ LA CABANA CAPRA

Mai exact, prin apelarea numărului unic 119 vor putea fi raportate acțiunile de abuz, exploatare, neglijare sau de violență îndreptate asupra copiilor. Acest număr se va folosi doar atunci când nu este vorba despre o situație de urgență. În mod evident, în cazurile de urgență se va apela numărul unic 112.

Apelurile la numărul unic 119 vor fi gratuite pentru apelanți, costurile fiind suportate de operatorii de telefonie, și vor fi disponibile în toate rețelele publice de comunicații din România.

Foto descriptiv: Digi24

 

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

New Profesional Consult 570×90