930 x122 grota rece

    grevaprofesorilor11

    Sindicalistii argeseni pleaca la Bucuresti

    Pitesti. 18 mai. 2010.
    Sute de bugetari argeseni vor fi maine in strada sa protesteze, la Palatele Cotroceni si Victoria. Protestatarii, in randul carora se afla angajati din sanatate, educatie, administratie, ameninta cu declansarea grevei generale, nemultumiti de decizia executivului de a le reduce salariile cu 25% si pensiil cu 15%.

    Maine dimineata sute de reprezentanti ai sindicatelor din Arges, respectiv Cartel Alfa, Sed Lex, Blocul National Sindical, FSLI si altele printre care si asociatii de pensionari vor pleca catre Capitala intr-un amplu protest.
    Liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant filiala Arges, Adrian Voica a precizat ca peste 100 de profesori argeseni vor fii maine sa protesteze la Bucuresti, insa orele nu vor fi tulburate in unitatile de invatamant de unde dascalii vor pleca. La fel se va intampla si la Adminsitratia Fiscala Arges, unde peste 50 de angajati vor lipsi maine pentru a lua parte la protest.
    Liderii de sindicat au stabilit ca toti profesorii din tara sa intre in greva generala pe perioada nedeterminata chiar de la sfarsitul acestei luni, pe 31 mai. De asemenea, de miercuri, cadrele didactice din Romania nu vor mai trece notele in catalog. Protestele vor fi atat in invatamantul preuniversitar, cat si în cel universitar.Sindicalistii din educatie au amenintat si cu boicotarea examenelor nationale.
    Sindicatele si patronatele au cerut Guvernului redactarea unei noi scrisori catre FMI, in care sa fie consemnate masurile propuse de ele, nefiind de acord cu reducerea salariilor si a pensiilor.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3