930×122 POSADA 5

profesori

Surpriză! Ce persoane pot să predea în curând în școli!

Surpriză! Ce persoane pot să predea în curând în școli!

Citiți și: Pitești. S-a votat! Investiții de milioane în oraș

Orice persoană cu studii superioare ar putea să devină cadru didactic, chiar dacă nu a urmat programele de formare psihopedagogică sau nu are masteratul didactic, potrivit unei excepții din proiectul Legii învățământului preuniversitar.

Aceștia ar urma să susțină o probă de verificare a cunoștințelor pedagogice, probă organizată de CNFDCD (Centrul Național de Formare si Dezvoltare in Cariera Didactică), după cum apare în documentul citat. Iată ce prevede art. 127 din proiectul de lege:

Citiți și: Veste mare pentru profesori!

(1) Studenţii şi absolvenţii de învăţământ superior care optează pentru cariera didactică au obligaţia să absolve cursurile unui masterat didactic cu durata de 2 ani ori programele de formare psihopedagogică de nivel I, respectiv II, acreditate conform legii.

(2) Prin excepție, pot opta pentru cariera didactică și absolvenți ai învățământului superior care nu au parcurs formarea inițială prevăzută la alin.(1), sub condiția susținerii și promovării unei probe suplimentare de examinare a cunoștințelor teoretice de pedagogie pentru debutul în stagiatura didactică, organizat de CNFDCD la nivelul structurilor teritoriale.

Astfel, traseul este mult mai ușor pentru cineva care nu are formarea inițială și pregătire în domeniu, decât pentru cei care se pregătesc pentru asta prin modulele psihopedagogice, masterat didactic sau facultate de specialitate.

Donaris 555×222

Comentarii

Un comentariu

 • Mary spune:

  Toata lumea va putea preda!! Cei care au terminat pe hartie , in ultimii doi ani ,si de aici incolo, facultati on line, ii vor inlocui pe cei care sunt la catedra de ani de zile, pt.ca ,,nu mai corespund,, – ,, deciziile,, fiind luate exclusiv de DIRECTORII scolilor- CONDUCATORII SUPREMI !!
  Concluzia: esti director( numit politic ) , tai in carne vie: ai dreptul! Mai ales daca un coleg ,, te-a deranjat,, si ,, nu te-a ascultat,, supunandu-se de frica-ti razbunarii !! Ii ,, ,gasesti ,, nod in papura cumva si scapi de el!!
  Multi isi vor pierde slujba , datorita unor astfel de conducatori machiavelici care dezbina ca sa conduca turma… DUPA EI, POTOPUL!! Iar ei, vor fi la fel ,, inlocuiti,, de ,, colegii ,, lor .
  Lupta pentru putere , ca sa poti conduce si controla, a atins cote maxime in orice domeniu!!
  Se va vedea ce va urma…

570 X 90 CUMPANA 3