NOR CURIER 930X122

    av_ep

    Valer Dorneanu: Criterii clare pentru microbuzele scolare

    Tragedia celor 3 copii de la Băiculeşti, care în martie anul acesta şi-au pierdut viaţa în timp ce traversau un podeţ de serviciu al Hidroelectrica, căzând în canalul de evacuare, a determinat Avocatul Poporului biroul teritorial Piteşti, Mihaela Stănciulescu, să declanşeze o amplă anchetă în privinţa modului în care este protejat dreptul elevilor la accesul la educaţie.


    Pe scurt, în urma acestui demers, aşa cum a transmis chiar adjunctul Avocatului Poporului la nivel naţional, Valer Dorneanu, raportul din Argeş va fi extins la nivel naţional, astfel încât, cel puţin în privinţa transportului şcolar, să se colaboreze cu ministerul Educaţiei astfel încât microbuzele să fie acordate pe baza unor criterii clare, obiective, şi nu după afinităţi sau culori politice ale şefilor de inspectorate şcolare. „Expertiza Avocatului Poporului de aici va fi extinsă la nivel naţional şi vom face un raport care va fi transmis ministerului Educaţiei. Din păcate, unele răspunsuri de la o serie de instituţii din alte judeţe au fost date ca să fie date. Totul e perfect la ei. Ne vom trimite oamenii pe teren. Trebuie găsite soluţii, chiar de anul acesta, pentru alocarea de microbuze acolo unde este nevoie. Cred că ar fi nevoie inclusiv de redeschiderea unor şcoli. Noi nu vom propune redeschiderea şcolilor desfiinţate, dar unde sunt cazuri speciale, se pot găsi soluţii extreme de acest gen, mai ales dacă actul educaţional se poate desfăşura în condiţii normale”, a precizat şi Valer Dorneanu.
     
    Prefectura şi Inspectoratul Şcolar- şi facem aici menţiunea că este vorba despre noile conduceri ale celor instituţii- s-au implicat şi ele în acest demers. Prefectul Cristian Soare a explicat că noul primar din Băiculeşti va asigura transportul şcolar în sistem privat până la venirea microbuzului.
    Inspectorul şcolar general, Florin Gardin, a precizat că există deja 9 comune care au prioritate în primirea de microbuze şcolare, iar Băiculeştiul este prima pe listă. De asemenea, a discutat cu ministrul Ecaterina Andronescu, care a precizat că va negocia cu Ministerul de Finanţe ca de la începutul anului toate comunele din ţară să primească microbuze şcolare care să fie achiziţionate prin leasing.
     
    Ca urmare a demersului Avocatului Poporului, Prefectura a cerut Hidroelectrica ca până la 1 octombrie, să îngrădească şi să monteze panouri de avertizare în locuri similare pentru a evita astfel de tragedii pe viitor. Mai mult, Direcţia bazinală a cerut primăriilor să inventarieze toate podeţele construite fără aviz şi, fie să le dărâme, fie să monteze panouri de avertizare în privinţa riscurilor. Şi proprietarii de bălţi trebuie să le îngrădească şi să pună panouri de avertizare. De-a dreptul revoltătoare este însă indiferenţa şi incompetenţa unor şefi de instituţii sau unor primari care nu au fost în stare, din martie până acum, să îngrădească nişte podeţe sau să monteze un panou de avertizare. În schimb, în purul stil românesc, între instituţii se face schimb de corespondenţă. Când nu iese banul, nu este o afacere, fie ea şi pentru partid, nu prea are rost să îţi mişti fundul care creşte tot mai mult, hrănit din bani publici!

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90