Donaris 930 x 122

coronavirus

Specialişti INSP, anunţ de ultimă oră privind COVID-19

Specialiştii INSP estimează că, în toamnă, vor fi în ţară aproximativ 1.600 de cazuri zilnice de COVID-19. Anunţul a fost făcut la postul de televiziune DIGI 24, unde s-a precizat că motivele sunt revenirea turiştilor din vacanţă şi începerea anului şcolar.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Ca o convingerere personală, nu pot să mă abţin şi să nu afirm că mi se pare cel puţin dubios să pui reapariţia cazurilor (în număr mare) pe seama sezonului turistic.

Ca turist, am mers deja la Cluj (detalii, AICI), unde viaţa de noapte se desfăşoară fără niciun fel de restricţii – terasele fiind pline şi oamenii grămadă.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

De asemenea, în Mall-uri abia dacă se mai ţine cont de purtarea măştii. Am văzut inclusiv personal de la securitatea complexului care nu purta mască.

Nu în ultimul rând, de mai bine de o lună litoralul este „full” şi nici că se poate vorbi de respectarea unor măsuri.

Cu toate acestea, în această perioadă sunt raportate foarte puţine cazuri noi de îmbolnăvire.

Culmea, în toamnă, specialiştii vorbesc despre o creştere masivă a numărului de cazuri. Condiţiile sociale fiind aceleaşi sau chiar diminuate ca risc.

Concluzia o trage fiecare. Avem dreptul la o opinie, măcar atât.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90