930 x122 grota rece

    crapat

    Argeşul, pândit de „deşert”

    În ultimele luni s-a manifestat o secetă caracterizată de agricultori drept „catastrofală“, care ar putea reduce la jumătate producţia de cereale din acest an. Noroc cu zăpada căzută în ultima perioadă, altfel lucrurile s-ar fi complicat pentru multe culturi agricole. Chiar şi aşa, însă, Argeşul este pândit de un pericol aparte în zona sa de sud.

    Este vorba de deşertificare. În contextul încălzirii globale şi al pericolului deşertificării unui sfert din judeţele ţării, găsirea unor soluţii rapide devine tot mai pregnantă.

    Principala îngrijorare este legată de producţia de grâu, care s-ar putea reduce la jumătate faţă de cea din 2011. Studiile arată că regiunile cele mai predispuse la deşertificare sunt Dobrogea, Oltenia şi Banat, unde pământul se va usca din cauza lipsei apei.

    În acest fel, producţiile agricole obţinute în judeţe precum Olt şi Teleorman, limitrofe Argeşului, se vor reduce semnificativ, iar peste 20 ani, producţia de cereale a României s-ar putea reduce cu o treime faţă de cea obţinută în prezent.

    Şi partea sudică a judeţului nostru a început să fie ameninţată de deşertificare, apărând zone cu caracteristici deşertice (cu dune de nisip care au luat locul terenului fertil şi cu pământ crăpat unde altă dată acesta mustea de apă).

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3