930×122 CAPRA 5

angajati

BĂTAIE DE JOC! ANGAJAȚI NEPLĂTIȚI

Angajați neplătiți. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș a comunicat cu puțin timp în urmă bilanțul controalelor făcute luna trecută.

Citiți și: Interzis pentru toți angajatorii! Nu le pot face asta salariaților!

În domeniul relaţiilor de muncă

Pentru reducerea numărului de persoane care muncesc fără forme legale, în noiembrie 2016 ITM Argeş a făcut 210 controale. La 21 de angajatori au fost găsite lucrând „la negru” 51 de persoane. Au fost date 23 de amenzi, însumând 368.000 de lei.

Citiți și: Fabrici luate cu asalt de ITM. Nereguli ce pun angajații în pericol

La un angajator au fost găsite mai mult de 5 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare, iar la un altul muncea „la negru” un minor. În aceste cazuri au fost sesizate organele de cercetare penală. Deficienţele constatate în urma controalelor:

-neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat

-neacordarea drepturilor salariale

-netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor

-necompensarea în bani la încetarea activităţii a concediului de odihnă cuvenit

-neîncheierea contractului individual de muncă în formă scrisă.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: alimentație publică, transport, construcţii și protecție și pază.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

ITM Argeș a făcut luna trecută 213 controale și a dat 17 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 63.000 de lei. Deficienţele constatate în urma controalelor:

-lipsa instruirii SSM

-lipsa controlului medical periodic

-necomunicarea către ITM a accidentelor de muncă

-lipsa echipamentului individual de protecţie.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: exploatare forestieră, alimentație publică, construcţii și lucrări de instalații electrice.

ITM Argeș nu precizează numele firmelor găsite cu nereguli.

Persoanele care vor să sesizeze cazuri de muncă fără forme legale de angajare o pot face în scris la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul din Piteşti al ITM Argeș, de pe bulevardul Republicii, nr.11. (Sursă foto: Arhivă, antena3.ro)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3