EcoMoto 930×122

coronavirus

CÂND SCĂPĂM DE MASCA DE PROTECȚIE/CE SPUNE NELU TĂTARU

Este posibil ca în cel mult două luni purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun să nu mai fie obligatorie. O spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru (foto), care afirmă că o decizie în acest sens va fi luată de autorități dacă nu se vor mai înregistra noi cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

„Atâta timp cât vom mai vedea că mai avem număr de cazuri noi, vom purta mască, vom purta ca minim gest de protecție. Rămânem la o cale de transmitere cea mai importantă: aerogenă.

(…) Sper să fie mai puțin de un an, doi. Sper să fie o lună, două de purtat masca, de purtat în spațiile închise, în mijloace de transport, la serviciu.

Citiți și: Argeş. Medic şef la ATI, răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor: Dispare coronavirusul?

Gândiți-vă că acum 3-4 ani, când mulți mergeam în orașe europene, ne întrebam de ce asiaticii purtau măști. A rămas un obicei pentru poluare”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro.

Reamintim că de pe data de 15 mai 2020, odată cu instituirea stării de alertă, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun. Măsura nu are limitare în timp, valabilitatea ei depinzând de felul în care evoluează epidemia în țara noastră.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90