930 x122 grota rece

masti chirurgicale

Măștile textile ar putea fi interzise în valul 5 al pandemiei

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a prezentat are o serie de recomandări atât pentru populație, cât și pentru instituții.

Citiți și: Încă o țară revine la măștile de protecție!

În ceea ce privește măsurile de protecție individuală, într-o declarație pentru Digi24, ministrul a subliniat faptul că recomandă purtarea măștilor chirurgicale sau FFP2, în locul măştilor textile.

Pentru că varianta Omicron este mult mai contagioasă, masca, alături de vaccinare, devin principalele mijloace de protecție în valul 5.

Citiți și: OFICIAL: ANPC VREA SĂ SCHIMBE DENUMIREA MĂŞTILOR DE PROTECŢIE

De asemenea, în ceea ce privește pregătirea valului 5 de Covid-19, autoritățile iau în calcul interzicerea măștilor textile și iau în considerare ca purtarea corectă a măștii chirurgicale sau cu standardul de protecție FFP2 să fie o „măsură de prevenție ce ar putea fi generalizată la nivelul întregii țări”.

Măștile FFP2 au un grad mai mare de protecție, având cinci straturi. În unele țări  au devenit chiar obligatorii în locurile publice încă de anul trecut.

Ministrul Sănătății, recomandări pentru populație:

– Vaccinați-vă!

– Respectați măsurile de distanțare, evitați aglomerațiile

-Respectați igiena personală

-Purtați corect masca (pe gura și pe nas)

-Testați-vă înainte de a intra în contact cu persoane vulnerabile nevaccinate. De asemenea, este important să vă testați dacă aveți simptome de COVID și să declarați acel test, în caz că este pozitiv.

-Nu vă tratați cu antibiotice care nu sunt recomandate de medic, pentru că ele pot fi toxice și pot face mai mult rău

-În cazul în care aveți COVID sau o sănătate precară, monitorizați-vă saturația de oxigen cu ajutorul unui pulsoximetru și luați-vă temperatura.

Recomandări pentru instituții:

– realizarea triajului zilnic al angajaților

– monitorizarea stării de sănătate a angajaților

– decalarea programului de lucru, pentru evitarea aglomerației

– încurajarea telemuncii

– măști și dezinfectanți pentru angajați

Sursă foto principal: capital.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3