930 x122 grota rece

brăduleț

CHINEZI, PAKISTANEZI ȘI ELVEȚIENI AU GUSTAT DIN CAȘCAVALUL DE BRĂDULEȚ

Caşcavalul de Brăduleţ a fost, pentru al treilea an consecutiv, vedeta incontestabilă a celui mai mare festival organizat în Argeș. Festivalul Caşcavalului de Brăduleţ a adunat weekend-ul care tocmai a trecut mii de localnici și turiști pe Valea Vâlsanului.

Citiți și: Doamnă hotărâtă la volan!

Bucate alese, costume populare, păpuși și icoane

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Caşcavalului de Brăduleţ a debutat vineri în satul Brădet. Localnicii şi-au întâmpinat oaspeţii cu mesele pline de bucate preparate în gospodăriile tradiţionale, la loc de cinste aflându-se renumitul caşcaval de Brăduleţ. În standurile meşteşugăreşti artiştii populari au reînviat atmosfera satului de altădată. Turiştii au putut admira frumoasele costume populare purtate la sărbători de localnici şi ţesăturile executate cu migală şi talent de femeile satelor comunei Brăduleţ, păpuşi meşteşugite de artişti populari şi icoane realizate de pictorii locali. Printre oaspeţi s-a numărat şi prefectul de Argeş, Mihai Oprescu. Zeci de artişti au prezentat un adevărat maraton de muzică şi dansuri populare, care a culminat cu concertul extraordinar susţinut de artistul sibian Robert Târnăveanu.

Citiți și: Spectacol incendiar la Mioveni

Turişti din China şi Pakistan au gustat din cașcaval

Sâmbătă sărbătoarea a continuat în satul Brăduleţ. Pe Valea Vâlsanului au venit turişti din toată ţara şi chiar din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, din China, Pakistan sau Elveţia, care s-au bucurat din plin de preparatele din bucătăria locală tradiţională, în frunte cu caşcavalul de Brăduleţ, dar și de meşteşugurile şi folclorul specifice zonei. Cele zece ore de spectacol oferite de organizatori s-au încheiat cu recitalul artistei Nineta Popa, sute de oameni jucând hore şi sârbe.

Degustare de caș, bulz, brânză de burduf și pâine de casă

Duminică, în ultima zi a festivalului, a fost mare sărbătoare în satul Galeş. Zeci de producători locali, specialişti în prepararea caşcavalului din caş baschiu, după o reţetă unică în lume, au invitat oaspeţii la degustare. Alături de preparatul „vedetă” al festivalului s-au aflat bulzul, caşul proaspăt, brânza de burduf și pâinea de casă, stropite cu un păhărel cu tărie produsă în gospodăriile localnicilor. La eveniment au venit preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Tecău, parlamentari ai Argeşului, şefi de instituţii şi numeroşi primari, care au răspuns invitaţiei primarului Evlampie Alecu de a lua parte la sărbătoarea comunei Brăduleţ. Spectacolul folcloric a adunat mii de oameni, care s-au bucurat de atmosfera de sărbătoare oferită de „Doina Argeşului” şi de sutele de artişti argeşeni din toate colţurile judeţului. Festivalul s-a încheiat cu recitalul interpretei de muzică populară Steliana Sima.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90