New Profesional Consult 930 x 122

    nicos

    Constantin Nicolescu: „Nu am spus niciodată că nu voi mai candida”

    A fost şi încă mai este considerat drept cel mai puternic om din judeţul Argeş, deşi senatorul Mircea Andrei, şeful PDL Argeş, vine tare din urmă. A trecut prin încercarea grea a reţinerii pentru acuzaţii de corupţie din partea procurorilor DNA, dar, mai grav, prin încercări medicale care îl puteau costa viaţa. A reuşit, iată, să treacă peste toate acestea şi să se menţină la conducerea celui mai puternic partid din judeţ (cel puţin pe moment), PSD, şi la cârma Consiliului Judeţean. Constantin Nicolescu nu ascunde că deja se gândeşte la alegerile care vor avea loc la anul.

    În primul rând, cum vă mai simţiţi?
    Bine…M-am refăcut cam în proporţie de 90%, merg cu tratament în continuare, e vorba mai mult de stabilitate. În principiu, încerc să îmi păstrez un program cât mai ordonat ca să pot să fac şi tratamentul şi să am o capacitate de lucru suficient de bună.

    PSD trece în prezent prin momente dificile, dat fiind cazul Geoană. Cum de s-a ajuns aici?
    Cred că domnul Geoană nu a reuşit să treacă peste momentul pierderii alegerilor prezidenţiale în 2009 şi faptul că funcţia de preşedinte de Senat îi conferă o anumită poziţie l-a făcut să nu se oprească şi de la activitatea politică. Asta a creat disputele privind necorelarea discursului său cu temele pe care le dezbătea sau le punea în dezbatere partidul. De aici au apărut contradicţii, discuţii, neînţelegeri.

    Cum se resimte acest scandal în interiorul PSD Argeş?
    Într-adevăr, sunt comentarii pe de-o parte că este o greşeală, pe de altă parte că nu ar fi trebuit să fie o măsură aşa de drastică, sunt atitudini diferite, dar noi, ca organizaţie, încercăm să ne poziţionăm într-o modalitate cât mai corectă, în sensul de a ne abţine de la comentarii pe care nu le putem face în cunoştinţă de cauză. Sperăm să se respecte prevederile statutului.

    „Organizaţia noastră a fost afectată de pierderea alegerilor prezidenţiale”

    Credeţi că în urma acestor evenimente vor fi pierderi din partea PSD Argeş?
    Nu cred că vor fi pierderi, nu văd de ce ar fi. Dacă domnul Geoană va face un alt partid sau se va duce la o altă formaţiune politică, atunci e posibil să se întâmple şi minuni. Dar nu pot eu să gândesc cum gândesc toţi membrii de partid. Una îmi spun mie, poate, şi alta gândesc ei de fapt. Dar nu cred, repet, că vom asista la mutaţii în interiorul PSD Argeş. Organizaţia noastră a fost foarte afectată de pierderea alegerilor prezidenţiale, trebuie să admit acest lucru, iar noi am susţinut, la final, candidatura domnului Ponta la şefia PSD.

    Aţi făcut o evaluare a primarilor? Pe câţi vă bazaţi? Câţi vor rupe rândurile?
    Şi aici e o chestiune unde nu au loc cifrele sau numele…Părerea mea personală – şi le-am spus-o şi primarilor, în faţă – este că organizaţiile locale vor avea ultimul cuvânt. Acolo unde sunt dubii cu privire la candidat sau la actualul primar, ele vor lua decizia. Eu nu sunt de principiul să dau o decizie de la judeţ pentru un anumit primar care şi-a făcut potecă pe la partidul de guvernământ sau mai ştiu eu pe unde. Vorbesc de drumuri politice. Pentru că administrativ aceste drumuri se justifică, primarii trebuie să îşi susţină proiectele. Pentru că actuala putere a creat această presiune, cum că nu mai primeşti bani dacă nu ai carnet portocaliu. E posibil ca această presiune să îi fi influenţat pe unii dintre ei justificat sau nejustificat. Asta este o altă problemă, dar judecata trebuie făcută acolo, în organizaţie. S-ar putea ca eu să am o părere şi organizaţia locală, oamenii de acolo să aibă alte opinii. În condiţiile date sunt adeptul discutării problemelor în organizaţiile unde ele apar.

    „Grupuri de presiune”

    Banii, pârghiile instituţionale – toate sunt la actuala putere. Care sunt mijloacele USL pentru a lupta în alegerile din 2012?
    După mine, armele nu pot fi decât cele legale. Tot ce aţi menţionat dumneavoastră mai devreme sunt arme în afara regulilor jocului şi cred că până la urmă se poate avea în vedere şi o desfăşurare a alegerilor într-un mediu cât mai civilizat, cât mai performant din punct de vedere al respectării legislaţiei. Dacă mergem după ce s-a întâmplat la Vultureşti, de exemplu, în alegerile parţiale, aveţi dreptate: noi nu avem pârghii şi o să ne vedem învinşi. Dar această brutalitate cu care se acţionează la noi în judeţ, de o manieră…nu aş denumi-o foarte dur…să îi spunem cu grupuri de presiune, ca să nu le spun altfel, cu grupuri plătite şi cu persoane alcoolizate şi aduse la un loc mi se pare unul din cele mai periculoase elemente care s-ar putea perpetua şi după alegeri. Să devină ceva normal ca un grup presează un grup mai mic să facă ce vrea primul. Istoria şi legalitatea vir judeca toate aceste lucruri într-un timp foarte scurt, că nu poate fi nimic nemuritor în ţara asta.

    „Care Mircea Andrei?”

    Mircea Andrei…
    Care Mircea Andrei?
    …Preşedintele PDL…Susţine că sunt premisele ca PDL să câştige la anul în Argeş.
    Domnul Andrei o fi făcut ceva în colegiul lui din Dâmboviţa, unde este senator, dar aici nu a făcut decât dezordine şi agitaţie şi încălcarea unor reguli de muncă şi de viaţă şi de respect reciproc.

    „Depinde de cum mă voi simţi în perioada următoare”

    V-aţi hotărât dacă veţi candida sau nu la anul?
    Dacă sănătatea îmi va permite şi o să aflu când vor fi alegerile probabil că voi lua o decizie.
    Dar acum puteţi spune „Da” sau „Nu”?
    Nu am spus niciodată că nu voi mai candida. Depinde însă totul şi de cum mă voi simţi în perioada următoare.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90