930×122 CAPRA 5

contracte

CONTRACTELE DE ÎNCHIRIERE, ÎN ATENȚIA FISCULUI

Contractele de închiriere, în atenția Fiscului. Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș face precizări cu privire la persoanele fizice care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor (de exemplu, din închirierea de apartamente) din derularea unui număr mai mare de 5 contracte de închiriere.

Citiți și: Fiscul argeșean transmite un mesaj îngrijorător! Puteți rămâne fără bani

Potrivit sursei citate, la stabilirea numărului de contracte se au în vedere contractele de închiriere/subînchiriere aflate în derulare la data de 31 decembrie a anului precedent celui de impunere, cu excepţia contractelor de arendare a bunurilor agricole. Veniturile şi cheltuielile luate în calcul pentru stabilirea venitului net anual sunt cele realizate la nivelul tuturor contractelor de închiriere/subînchiriere aflate în derulare în anul de raportare, indiferent de numărul acestora.

Persoanele fizice care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor din derularea unui număr mai mare de 5 contracte de închiriere determină venitul net anual în sistem real, pe baza datelor din contabilitate, potrivit regulilor prevăzute pentru veniturile din activităţi independente, şi au următoarele obligaţii:

Citiți și: Incredibil ce se întâmplă pe piața imobiliară! Mulți nu se așteptau la asta

1.conducerea evidenţei contabile, în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 170/2015 pentru aprobarea reglementărilor contabile privind contabilitatea în partidă simplă

2.completarea Registrului de evidenţă fiscală

3.completarea şi depunerea la Fisc a formularului 220 „Declaraţie privind venitul estimat/norma de venit” până pe data de 31 ianuarie a anului următor celui în care a fost depăşit numărul de 5 contracte de închiriere

4.completarea şi depunerea formularului 200 „Declaraţie privind veniturile realizate din România” până pe data de 25 mai a anului următor celui de realizare a venitului.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș mai informează că organul fiscal îi va verifica anual pe cei care au în derulare un număr mai mare de 5 contracte de închiriere/subînchiriere. În cazul în care aceștia nu au depus formularul 220, Fiscul îi va notifica. Dacă formularul nu va fi depus nici în termen de 15 zile de la primirea notificării, organul fiscal stabileşte plăţile anticipate la nivelul sumei datorate pentru ultimul termen de plată al anului precedent, având în vedere contractele de închiriere/subînchiriere aflate în derulare la 31 decembrie a anului precedent celui de impunere, indiferent de numărul acestora.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90