930 x122 grota rece

    foto_luiza_borac

    Debut de stagiune la Filarmonica Pitesti

    Filarmonica Piteşti deschide cea de-a patra sa stagiune, astazi, de la ora 19, cu solista Luiza Borac. Deşi are rezultate remarcabile pe mapamond, marea pianistă este cunoscută puţin în locurile natale, la Piteşti.

    De aceea, în pauza dintre cele două părţi ale concertului de deschidere a celei de-a patra stagiuni, Filarmonica Piteşti va organiza o prezentare a cărţii ,,Regăsire – Diaspora Muzicală Românească”, volum realizat de Sebastian Crăciun ce cuprinde 55 de interviuri realizate cu muzicieni de valoare proveniţi din România, 55 de interviuri în care sunt panoramate realităţi muzicale ale ţărilor (în număr de 19) în care aceştia s-au stabilit şi unde fac cinste României. Alături de Luiza Borac, se mai regăsesc violonistul Remus Azoiţei, pianista Dana Ciocârlie, compozitorul Aurel Stroe, violoncelistul Cătălin Ilea, soprana Marina Krilovici, basul Sorin Coliban, mezzosoprana Viorica Cortez, basul Marcel Roşca, pianista Lory Walfisch, violonista Silvia Marcovici ş.a.
    Alte amănunte şi… autografe, direct de la Sebastian Crăciun şi Luiza Borac. In aprilie 2007 pianistei Luiza Borac i s-a acordat premiul B.B.C., aşa numitul ,,Oscar” al C.D.-urilor în Marea Britanie, pentru cea mai bună înregistrare instrumentală: C.D.-ul anului. Înregistrarea dublului-C.D., care întregeşte integrala lucrărilor pentru pian de George Enescu, a fost selecţionată din 1500 de înregistrări concurente atât de către un juriu de specialitate alcătuit din mari personalităţi în lumea criticii internaţionale, cât şi de peste 40.000 voturi ale publicului.
    Pianista Luiza Borac, născută la Piteşti, şi-a început primele studii muzicale şi pianistice la Rm. Vâlcea, a continuat la Bucureşti unde a absolvit Liceul de Muzică „George Enescu” şi Conservatorul „Ciprian Porumbescu”. În cadrul studiilor care au urmat la Conservatorul din Hanovra, Germania (Hochschule für Musik und Theater Hannover) Luiza Borac a absolvit secţia de solistică cu cea mai înaltă distincţie. Cursuri de măiestrie la Juillard School of Music New York, Como Piano Foundation şi Academia de Vară de la Salzburg au completat educaţia sa muzicală.
    Luiza Borac a obţinut peste 30 de distincţii naţionale şi internaţionale printre care: în anul 1998, premiul al II- lea şi medalia de argint la concursul internaţional de pian din Salt Lake City, SUA, premiile I la concursurile internaţionale Viotti-Valsesia Italia şi Mendelssohn Berlin, premiile speciale Mozarteum Salzburg, Richard Wagner Bayreuth, Havergal Glasgow, Tomassoni Köln.
    În anul 1999 a fost laureată a Festivalului Young Artists International din Los Angeles, debutând 2 ani mai târziu la New York în renumita sală Carnegie Hall.
    În anul 2002 Luiza Borac a câştigat Premiul I Prix d’Oslo, premiul special al juriului şi premiul publicului la Concursul internaţional de pian Grieg de la Oslo, Norvegia.
    La Piteşti, Luiza Borac va interpreta, cu orchestra Filarmonicii Piteşti, condusă de dirijorul Tiberiu Oprea, Fr. Chopin- Andante spianato et Grande Polonaise brillante, Variaţiuni La ci darem la mano din Don Giovanni de Mozart, după care va urma vibranta Simfonie a IV-a, Romantica, de Bruckner.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90