NOR CURIER 930X122

card

FURT DE BANI DE PE CARD. BANDĂ PERICULOASĂ

Furt de bani de pe card. Bandă periculoasă.

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

Acționând în cadrul echipei comune de anchetă româno-italiene constituită cu sprijinul EUROJUST şi EUROPOL, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Pitești au făcut un număr de 20 de percheziții domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Argeş, Vâlcea, Suceava, Gorj, Vaslui, Buzău, Teleorman, Botoşani, Caraş-Severin şi Dolj. S-a urmărit destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în falsificarea de instrumente de plată electronică, punerea în circulație de instrumente de plată electronică falsificate, deţinerea de echipamente (inclusiv hardware și software) pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică, acces ilegal la sistemele informatice, operaţiuni financiare în mod fraudulos și proxenetism.

Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că începând din anul 2013 membrii grupului infracţional organizat ar fi desfăşurat atât în România, cât și în Franța și Italia activităţi de skimming (montarea de aparatură artizanală de copiere a datelor de identitate a card-urilor folosite la ATM-uri de către clienţii diferitelor bănci din ţările mai sus menţionate) și ar fi falsificat instrumente de plată electronică pe care le-ar fi folosit pentru retragerea de numerar sau achiziţionarea de produse de vestimentaţie şi încălţăminte de la mai multe societăţi comerciale din Italia.

Citiți și: Prejudiciu de 13 milioane de €! 79 de percheziții în 14 județe, inclusiv Argeș

Conform sursei citate, pozitia de lider și coordonator al grupului (format din 30 de membri) a fost ocupată de inculpatul Mihai Nazare, zis ”Moșu” sau ”Tătucu”, „persoană cu influenţă şi legături în cele mai importante grupări din lumea interlopă”. Mihai Nazare ar fi coordonat în Italia și Elveția și o activitate de obținere de venituri de pe urma practicării prostituției de către persoane recrutate din România.

Cu ocazia percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate următoarelor bunuri: 3 hard disk-uri, 5 laptop-uri, 1 tabletă, 30 de suporţi optici, 2 memory stick-uri, 15 telefoane mobile, 10 cartele SIM, 9 carduri bancare, 20.000 de lei și 4.100 de euro, informează DIICOT, care precizează că valoarea prejudiciului estimat este de 60.000 de euro.

Autoritățile judiciare din Italia au emis față de inculpatul Mihai Nazare și alți șase membri ai grupului infracțional organizat mandate europene de arestare, care urmează să fie puse în aplicare de autoritățile judiciare competente.

Simultan, în cadrul aceleiaşi operaţiuni au avut loc percheziţii şi în Italia, sincronizate şi coordonate de Procuratura Republicii din Monza.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate și din structurile teritoriale din județele Argeș, Vâlcea, Suceava, Gorj, Vaslui, Buzău, Teleorman, Botoșani, Caraș-Severin și Dolj, al compartimentelor de urmăriți din D.G.P.M.B., al Inspectoratelor de Poliție din județele în care s-au făcut perchezițiile, al Jandarmeriei Române, al poliţiştilor din Italia, precum şi al unui reprezentant Europol-EC3 (Centrul European Cybercrime). Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale, Serviciul Român de Informații și Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă. (Foto Arhivă: mediafax.ro)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90