930×122 CAPRA 5

clase

elevi_liceu_33276800

LIMBILE STRĂINE, INTRODUSE ȘI LA EVALUĂRILE NAȚIONALE DE LA GIMNAZIU

Limbile străine vor fi introduse și la evaluările naționale de la clasele de gimnaziu.

Citiți și: Mai puțini elevi în clase!

Ministrul Educației, Remus Pricopie, precizează că în premieră în acest an competențele la o limbă străină vor fi verificate la evaluarea elevilor de clasa a VI-a. Potrivit aceleiași surse, limbile străine vor face obiectul unui test și la evaluarea națională a elevilor de clasa a VIII-a. Este vorba, însă, despre un proiect pentru viitor. „Evaluăm competenţa într-o limbă străină doar la bacalaureat. În acest an încercăm la testul de clasa a VI-a. Este pentru prima dată când facem aşa ceva, până acum nu aveam. (…) În mod normal la examenul de clasa a VIII-a trebuia să fie şi limba străină şi de mult timp trebuia să fie acest lucru. Nu o să fie anul acesta, nu o să fie la anul, dar începem să facem şi acest lucru.”, afirmă ministrul Educației, citat de Mediafax.

Mai mult, Remus Pricopie spune că testarea competențelor la o limbă străină va trebui introdusă și la evaluările naționale pentru elevii de la clasele mai mici.

Citiți și: Pitești: Informații referitoare la depunerea rapoartelor de evaluare a clădirilor

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90