EcoMoto 930×122

amenda

OMV PETROM, AMENDATĂ CU 135.000 DE LEI PENTRU POLUAREA DE PE COTMEANA

În urma poluării accidentale cu țiței de duminică de pe râul Cotmeana, în zona comunelor argeșene Cocu, Poiana Lacului, Săpata și Lunca Corbului, OMV Petrom a fost amendată.

Citiți și: Viața la bloc. Plăcerea care îți aduce o amendă de 3.000 de lei

Societatea a primit o amendă de 100.000 de lei de la Garda de Mediu și o alta de 35.000 de lei de la Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea. De asemenea, OMV Petrom va suporta costul salubrizării cursului de apă.

Argeșenii din comunele precizate au fost atenționați să nu folosească apă din râu pentru adăpat animale sau alte activităti gospodărești. Agenția pentru Protecția Mediului a prelevat probe de apă, urmând să anunțe rezultatele.

Citiți și: Se schimbă Codul Rutier! Noi amenzi!

După ce decontaminarea și curățarea luciului de apă vor fi finalizate, Direcția de Sănătate Publică va face analize pentru stabilirea calității apei din fântânile aflate în apropierea râului Cotmeana din zona afectată.

Poluarea de duminică a fost cauzată de avarierea unei magistrale pentru transport țiței aflată în administrarea OMV Petrom. În urma incidentului, poluarea s-a extins pe aproximativ 12 kilometri de luciu de apă, cantitatea scursă fiind de 300 de litri de țiței și 30 de litri de apă sărată. Unitatea care deține magistrala a recurs la oprirea pompării prin magistrală și a stopat scurgerea țițeiului prin instalarea a 15 baraje din material absorbant. (Foto Arhivă: adevarul.ro)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90