930×122 CAPRA 5

15 august

PATRONII ARGEȘENI, AVERTIZAȚI CU PRIVIRE LA ZIUA LIBERĂ DE SFÂNTA MARIA

Inspectoratul Teritorial de Muncă avertizează că angajatorii din Argeș care nu le vor acorda salariaților zi liberă sâmbătă, 15 august, de Sfânta Maria Mare, vor risca să fie amendați. Sancțiunea este cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei.

Citiți și: Argeș. Circulație interzisă mai multe zile!

Excepție de la această obligație, precizează ITM, fac unităţile sanitare şi cele de alimentaţie publică, precum şi unitățile în care activitatea nu poate fi întreruptă, ea având un caracter continuu, de permanenţă.

ITM atenționează, însă, că acestor categorii de salariaţi trebuie să li se asigure compensarea zilei muncite pe 15 august cu o zi liberă în următoarele 30 de zile.

Citiți și: Super veste! Încă o zi liberă, plătită, pentru fiecare angajat

Dacă din motive justificate nu va putea fi acordată ziua liberă în compensare, atunci salariaţii trebuie să beneficieze ca soluţie alternativă de un spor. Acesta nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru, anunță Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Amintim că, potrivit Codului Muncii, 15 august, Adormirea Maicii Domnului, este zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează. (Foto: Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90