Donaris 930 x 122

licee

Schimbare privind locurile speciale pentru rromi la liceu

Schimbare privind locurile speciale pentru rromi la liceu

Citiți și: Ce au făcut acești oameni în cimitir este de necrezut!

Adeverințele de apartenență la etnia rromă pentru elevii care intră la liceu pe locurile speciale, emise doar de organizații care au parteneriate cu inspectoratele școlare județene

Elevii care intră pe 5 septembrie în clasa a VIII-a și care vor să ocupe un loc special la liceu alocat celor de etnie rromă vor avea nevoie de adeverințe de apartenență la etnia rromă emise doar de organizațiile care vor avea parteneriat cu Inspectoratele județene.

Citiți și: Sunt nemulțumiri mari! Elevii se revoltă: „Discrepanțe uriașe!”

Măsura ar urma să se aplice pentru anul școlar 2023-2024, potrivit draftului privind metodologia admiterii la liceu, consultat de Edupedu.ro. “Recomandările scrise vizând apartenența la etnia rromă se pot elibera doar de către organizațiile care au încheiat un protocol de colaborare cu inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București sau care au prevăzută în statut posibilitatea de a elibera recomandări privind apartenența la etnia rromă”.

Potrivit draftului, recomandările scrise vizând apartenența la etnia rromă pot fi eliberate și on-line. În această situație, recomandarea este transmisă, prin e-mail, unității de învățământ din care provine candidatul, în format pdf., având semnătura electronică a emitentului. Răspunderea pentru autenticitatea și conținutul recomandării revine atât organizației rromilor, care o emite, potrivit statutului și procedurilor interne proprii cu privire la eliberarea recomandării, cât și părintelui/reprezentantului legal al elevului care solicită eliberarea unei recomandări de apartenență la etnia rromă.

Pentru anul școlar 2022 – 2023 în Argeș au fost 21 de locuri speciale pentru rromi la licee.

Foto: Realitatea de Olt

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Pralea spune:

    Într-adevăr, tâganii chiar sunt speciali. 21 de locuri sunt foarte puține, ești sunt obișnuiți fără număr.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90