Donaris 930 x 122

blocuri

Se dau bani pentru izolarea termică a blocurilor!

Se dau bani pentru izolarea termică a blocurilor!

Citiți și: Viața la bloc. Plăcerea care îți aduce o amendă de 3.000 de lei

Blocurile de locuințe incluse în programul național multianual privind creșterea performanței energetice 2019 – 2021 la care nu s-au terminat lucrările de izolare termică vor fi incluse în programul pentru perioada 2022 – 2024, asigurându-se astfel finalizarea lucrărilor începute.

Măsura este într-un proiect de ordonanță adoptat de Guvern.

Citiți și: Sprijin financiar pentru cei care stau la bloc!

Pentru a include blocurile la care lucrările de izolare nu s-au încheiat încă în programul privind creșterea performanței energetice început în acest an, autoritățile administrației publice locale trebuie să transmită Ministerului Dezvoltării, în 30 de zile de la data aplicării măsurilor din proiect, de câți bani e nevoie pentru finalizarea lucrărilor.

În cazul în care solicitările se depun după încheierea acestui termen, autoritățile administrației publice locale sunt decăzute din dreptul de a solicita includerea la finanțare prin programul național multianual 2022 – 2024.

Apoi, în termen de trei ani de la data intrării în vigoare a proiectului, autoritățile administrației publice locale decăzute din drept trebuie să finalizeze lucrările de intervenție pentru creșterea performanței energetice și să depună la Ministerul Dezvoltării procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor și certificatele de performanță energetică ale blocului/ blocurilor de locuințe, inițiale și după executarea lucrărilor de intervenție, pentru toate blocurile ce au fost incluse în programul național multianual 2019 – 2021.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90