930X122 MAIA

masini

Surpriză imensă privind prima de casare la Programul Rabla!

Surpriză imensă privind prima de casare la Programul Rabla!

Citiți și: Când apare permisul auto digital: Acte auto obligatorii

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat modificările propuse pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus în 2023, transmite Economica.net.

În cazul Rabla Clasic, principalele modificări se referă la posibilitatea instituțiilor publice de a beneficia de „prima de casare în cuantum de 7.000 lei la achiziţionarea unui autovehiculul nou, fără a fi obligate să predea spre casare un autovehicul uzat”.

Citiți și: Se pregătește o lege dură pentru proprietarii de mașini!

De asemenea, prima de casare se acordă în funcţie de cantitatea de emisii de CO2 km generată de sistemul de propulsie al autovehiculului nou doar „pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, al cărui sistem de propulsie generează maximum 155 g CO2/km în sistem WLTP. Pentru autovehiculul nou motocicletă, al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km în sistem WMTC”.

Cuantumul primei de casare urcă la 7.000 lei pentru achiziţionarea unei motociclete sau a unui autovehicul nou în schimbul casării unui autovehicul uzat. Dacă sunt casate două vehicule uzate prima ajunge la 10.000 lei.

În situaţia în care sistemul de propulsie al autovehiculului nou îndeplineşte mai multe dintre caracteristicile de mai sus ecobonusurile se pot cumula.

În cazul Rabla Plus, se menționează că acesta se aplică pentru achiziționarea oricărui „autoturism, autoutilitară uşoară, autospecială/autospecializată uşoară sau cvadriciclu, propulsat/propulsată de un motor electric cu energie furnizată de baterii reîncărcabile, alimentate de o sursă externă de energie electrică, clasificat ca vehicul cu emisii poluante zero, a cărui valoare nu depășește suma de 75.000 euro, cu TVA inclus”.

La ecotichet se poate adăuga un ecobonus în cuantum de 1.500 lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puţin 15 ani de la data fabricaţiei şi care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

Detalii, AICI.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3