Donaris 930 x 122

exercițiu

Sute de militari români și zeci de militari străini, exercițiu de amploare în Marea Neagră

Sute de militari români și zeci de militari străini au participat de luni, 1 august, până astăzi, inclusiv, la exerciții de amploare în Marea Neagră.

Citiți și: Pitești. Martor: „Un capac de canal a explodat pur și simplu!”

Este vorba despre 240 de militari români și aproximativ 60 de militari străini din Azerbaidjan, Bulgaria, Franța, Georgia, Statele Unite ale Americii și Turcia.

Exercițiul este condus de Centrul 39 Scafandri.

Citiți și: Pitești: Intervenție dramatică a pompierilor în Exercițiu!

Din partea Forțelor Navale Române, participă puitorul de mine și plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu”, dragorul maritim 29 „Locotenent Dimitrie Nicolescu”, nava maritimă de sprijin și intervenție cu scafandri „Grozavul”, două remorchere de radă și port, cinci ambarcațiuni rapide (RHIB), un centru de mine specializat în culegerea de date specifice, o celulă de meteorologie și oceanografie (METOC), un scafandru salvator specializat în misiunile de evacuare medicală (MEDEVAC), două detașamente EOD (Explosive Ordnance Disposal) pentru ape puțin adânci și pentru mine istorice, precum și un detașament de scafandri de mare adâncime, iar din partea Forțelor Aeriene Române participă un elicopter MEDEVAC de la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”.

Exercițiul „EP MCM DIVE 22” contribuie la creșterea nivelului de instruire în domeniile de luptă împotriva dispozitivelor explozive improvizate și contra minelor, precum și la consolidarea interoperabilității dintre forțele participante.

Reamintim că, o astfel de misiune, una reală, a avut loc duminică, 31 iulie, atunci când o mină marină a fost distrusă de o echipă de scafandri de luptă din cadrul Forţelor Navale Române, în raionul maritim Eforie.

Mina plutea în derivă, la o distanţă de 3,6 km în largul ţărmului românesc. Subiectul pe larg, AICI – Ministerul Apărării, în alertă maximă! Mină marină de război, aproape de Eforie!

Astăzi, militarii vor încheia exercițiu și se vor întoarce de pe mare în jur de ora 14.00.

Sursă foto: Facebook Forțele Navale Române

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Donaris 570×90