NOR CURIER 930X122

telefon mobil

Telefoanele mobile, un PERICOL! Boala gravă pe care o pot provoca

Dependența de telefonul mobil a devenit o normalitate în zilele noastre. Nu ne putem imagina viața fără el.

Citiți și: Atenție, șoferi! Apar super-radarele în trafic. Sancțiuni uriașe

Este ”prietenul” nostru cel mai bun, dar ne poate deveni și un ”dușman”.

Câmpurile electromagnetice emise de telefoanele mobile ar putea cauza Alzheimer, acestea sunt concluziile celui mai nou studiu, scrie Antena 3.

Citiți și: NOILE REGULI, CĂLCATE ÎN PICIOARE. ȘOFERI DRASTIC AMENDAȚI

Potrivit Centrului pentru Control al Bolilor (CDC), telefoanele mobile emit radiații de radiofrecvență (RF), dar experții nu sunt siguri dacă acest lucru va cauza probleme de sănătate.

RG a fost clasificat, deocamdată, drept „posibil cancerigen uman” de către Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului.

Acum însă, cel mai recent studiu a investigat utilizarea telefonului mobil și o altă afecțiune predominantă a creierului, sugerând că aceste dispozitive ar putea face mai mult rău decât bine.

TINERII SUNT CEI MAI EXPUȘI

Concret, datele studiului sugerează că utilizarea telefonului mobil ar putea fi legată de dezvoltarea bolii Alzheimer, cea mai comună formă de demență.

De-a lungul timpului, oamenii de știință și cercetătorii au bănuit că acumularea de calciu poate duce la modificări ale creierului.

Câmpurile electromagnetice pulsate generate electronic (EMF), care sunt utilizate pentru comunicațiile fără fir, ar putea duce la această acumulare de calciu. EMF emit forțe electrice și magnetice care activează ceva numit canale de calciu dependente de tensiune (VGCC) în corpurile noastre, afectând negativ creierul, provocând această acumulare rapidă.

Atunci când vine vorba de boala Alzheimer, cercetătorii sunt îngrijorați de faptul că ”excesul de calciu intracelular” este cauza principală a bolii.

„Oamenii foarte tineri care sunt expuși la radiații de telefoane mobile sau Wi-Fi timp de multe ore pe zi pot dezvolta demență digitală”, menționează autorului studiului – Martin L. Pall, în comunicatul de presă.

Foto descriptiv: Playtech.to

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90