930×122 CAPRA 5

teste covid-19

Testele de salivă pentru elevi, făcute acasă de către părinți

Testarea elevilor în școli urmează să înceapă, iar în legătură cu acest aspect, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a făcut o serie de precizări.

Citiți și: Testele de salivă primite la școală, vândute de părinți pe Olx

Astfel, testele de salivă care urmează să li se facă elevilor pentru depistarea unei posibile infecții cu virusul COVID-19 vor putea fi administrate, acasă, de către părinți, sau în incinta unităților de învățământ care au condiții și care doresc acest lucru, însă în cazul testării la școală va fi nevoie de acordul părinților.

Ministrul a declarat că în cazul unui test de salivă pozitiv, se va face și un test PCR, iar elevul va prezenta la școală rezultatul acestuia: dacă este negativ, va continua să vină la școală.

Citiți și: DE BLACK FRIDAY, PREŢURI REDUSE LA TESTARE RT-PCR ÎN PITEŞTI!

Dacă nu se face testul PCR, în cazul în care testul de salivă este pozitiv, sau dacă testul PCR este și el pozitiv, atunci elevul rămâne la domiciliu timp de 14 zile.

Fiecare unitate de învățământ va decide dacă testarea elevilor se va face în școală sau dacă va fi făcută de către părinți, acasă.

DECLARAȚIILE MINISTRULUI EDUCAȚIEI, SORIN CÎMPEANU

„Atunci când există dorinţa colegilor cadre didactice pentru a fi administrate în şcoală, este nevoie şi de acordul părinţilor. Acesta va fi exprimat printr-un formular, care va fi elaborat de Ministerul Sănătăţii”, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu.

„E posibil ca în ziua de vineri, fiecărui elev să i se pună la dispoziţie două teste pentru săptămâna următoare. Dacă părinţii decid să le facă acasă, nu e nevoie de acordul lor. Dacă profesorii consideră că poate fi făcută testarea în şcoală, copilul merge cu testele pentru a fi administrate în şcoală. Testele vor fi la copii”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Toți elevii, preșcolarii, profesorii, învățătorii și angajații din școli, inclusiv personalul nedidactic, vor face teste de salivă de două ori pe săptămână, luni și joi, gratuit.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a mai precizat faptul că se va adopta o Hotărâre CNSU prin care rata de vaccinare din fiecare unitate de învățământ nu va mai decide modul ei de funcționare în localitățile cu o incidență a cazurilor de 3/1.000 de locuitori.

Foto descriptiv: Observatorul Prahovean

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3