930×122 CAPRA 5

covid-19

ARGEȘ: PESTE 2.800 DE TESTE COVID-19 EFECTUATE

Instituția Prefectului Argeș informează că numărul testelor COVID de tip Real Time PCR efectuate în județ (prin DSP Argeș și unitățile sanitare) a ajuns la 2.848.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Aproape 1.000 de teste au fost realizate de către DSP Argeș. Dacă ne referim la unitățile sanitare, cele mai multe teste s-au realizat pentru personalul medical și pacienții din Spitalul Județean de Urgență Pitești (602).

Spitalul Orășenesc Mioveni, cu ajutorul laboratorului propriu de testare, a realizat 404 de teste Real Time PCR.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

„Au mai fost efectuate teste la Spitalul Municipal Câmpulung (364), Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului (119) și Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung (58). Acestea au fost procesate la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș.

În județ, capacitatea de testare este în creștere, săptămâna trecută sosind aparatul pentru detecția COVID-19 de la Spitalul Județean de Urgență Pitești. În cel mai scurt timp, laboratorul de testare RT-PCR al unității sanitare va fi funcțional. Acesta are capacitatea de a procesa 100 de teste pe zi”, precizează Instituția Prefectului Argeș.

(Foto descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90