930×122 CAPRA 5

teste covid-19

Testele de salivă primite la școală, vândute de părinți pe Olx

Măsura testării elevilor în școli este o procedură care a creat extrem de multe controverse. Odată ajunse testele de salivă în școli, personalul de învățământ pare că a pasat această responsabilitate părinților.

Citiți și: Testele de salivă pentru elevi, făcute acasă de către părinți

Reamintim că, efectuarea testele de salivă pentru depistarea unei posibile infectări cu virusul COVID-19 se pot face acasă de către părinți sau în școli, de către personalul didactic. Această decizie este luată de fiecare instituție de învățământ în parte.

Pe internet au apărut deja anunțuri de vânzare a kiturilor cu teste cu salivă, conform Digi24. Acest lucru se întâmplă din cauză că majoritatea școlilor au optat pentru prima variantă și anume distribuirea testelor acasă, pentru a putea fi efectuate de către părinți.

Citiți și: DE BLACK FRIDAY, PREŢURI REDUSE LA TESTARE RT-PCR ÎN PITEŞTI!

Procedura testării nu este una obligatorie, iar unii dintre părinți refuză să o facă. Astfel, aceste kituri cu teste pe baza de salivă au început deja să fie comercializate pe unul dintre cele mai mari site-uri online de vânzări, Olx.

De asemenea, potrivit aceleiași surse, comunicarea rezultatelor nu este o decizie unitară, fiecare școala decide cum să facă. Unele școli vor să afle rezultatul doar dacă este pozitiv, altele au cerut toate rezultatele, iar altele au solicitat părinților să treacă și data pe testul respectiv, pentru a se asigura că rezultatul nu va fi trimis de două ori.

Sursă foto: Digi24

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90