930×122 CAPRA 5

electrică

Un mare furnizor de energie electrică, amendat cu zeci de mii de lei din cauza facturilor!

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia a aplicat două amenzi de zeci de mii de lei, companiei Electrica Furnizare.

Citiți și: Furnizor de electricitate, anunț important pentru clienți! Ce se întâmplă cu facturile

Mai exact, valoarea totală a amenzilor este de 20.000 de lei pentru neemiterea facturilor către clienţi.

Înainte de aplicarea sancțiunilor, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au înştiinţat furnizorul de electricitate despre faptul că au primit numeroase sesizări de la consumatorii care se tem că vor primi facturi mari şi au cerut firmei să emită facturile.

Citiți și: Prețurile energiei electrice o iau razna!

Pentru situația creată, cei de la Electrica dau vina pe modificările frecvente făcute de Guvern.

Informația a fost făcută publică pe Facebook de către Șeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, Ion Iordăchescu.

„Revenim cu detalii privind demersurile efectuate de Comisariatul Regional Protecţia Consumatorului – Regiunea Sud Muntenia pentru remedierea situaţiei apărute privind neemiterea facturilor de energie electrică de către Electrica Furnizare.

Săptămâna aceasta operatorul economic a fost sancţionat de comisarii Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova cu 2 amenzi in valoare totală de 20.000 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse în documentul de control anterior (emiterea facturilor în termen de maxim 15 zile), precum şi pentru nerespectarea condiţiilor contractuale de a emite facturile la timp.

În acelaşi timp s-au dispus măsuri de remediere a deficienţelor (emiterea facturilor către consumatorii casnici)”, a scris şeful CRPC Sud-Muntenia.

Răspunsul companiei de energie este că pentru clienţii afectaţi de emiterea cu întârziere a facturilor va exista „o perioadă de graţie suplimentară pentru plata acestora”, potrivit news.ro.

Foto descriptiv: Adevărul

Eco moto 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • CHIOREAN VASILE spune:

    Factura va fi una pentru toată perioada și cu ce preț este taxat un kw?

  • Palade George spune:

    Dacă se poate să nu mai emită facturi cu sume mici adica 0,17 bani. Mai corect ar fi să o proteze la factura următoare..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90