EcoMoto 930×122

drum

Un sat din Argeș este – „din toate punctele de vedere” – european

În Șuici a avut astăzi loc recepția asfaltărilor pe drumul comunal 246 și mai multe drumuri vicinale din satele Șuici și Rudeni, transmite Consiliul Județean Argeș.

Citiți și: Un nou drum de mare viteză se construiește! Va avea 230 de km!

Lungimea totală a drumurilor este de 6,4 kilometri, iar valoarea totală a investiției se ridică la 5,7 milioane lei, din fonduri europene pe măsura 7.2 prin AFIR.

Citiți și: Argeș! Localnicii se freacă la ochi! ”Nimeni nu credea vreodată!”

La recepție a participat și vicepreședintele Consiliului Județean Argeș Marius Nicolaescu.

„Aici aveți o investiție echivalentă cu bugetul comunei pe 10 ani fără să consumați nimic. Acest lucru înseamnă performanță: atrageri de fonduri europene, proiecte pe programul „Anghel Saligny” și cofinanțări de la Consiliul Județean. Întotdeauna echipa de la Consiliul Județean a avut grijă să asigure fonduri pentru școli, pentru apă, canalizare și după aceea și pentru drumuri, așa cum este și normal.

De altfel, vă felicit pentru că suntem la recepția unei lucrări care este făcută așa cum ar fi trebuit: avem apă, canalizare și acum a venit și rândul asfaltării.

Practic, acest colț de comună este, din toate punctele revedere, un sat european. Știu că nu este ușor să lucrezi cu fonduri europene, dar iată că se poate, inclusiv într-o comună mai mică”, a declarat, printre altele, Nicolescu.

În Șuici urmează să fie realizate și alte proiecte, potrivit edilului din localitate, Constantin Iatagan. Este vorba despre modernizarea unor drumuri, dar și realizarea rețelei de canalizare în trei sate.

555×222 grota rece

Comentarii

15 comentarii

  • Anonim spune:

    CJ Arges , drumul județean 703 B Morărești -Uda , cînd îl asfaltați ?

  • Wtf spune:

    Voi sunteți tampiti! Ați fost vreodată in vreun sat din asta de care vorbiți? Se pare ca nu. Dacă voi credeți ca dacă ai asfalt este egal cu a avea spital/piața/zona de agrement/transport și educație, va înșelați.

  • Raluca spune:

    Nu e nimic european la un sat care abia acum a fost asfaltat și are buda in fundul curții.

  • mocanu.sandu spune:

    dj 703a se poate repara CERBU -POIANA LACULUI in acest secol?

  • Gogu spune:

    Ca sa ajungi la Suici din Europa treci pe o portiune de drum judetean neasfaltat dintre Valea Danului si Plaiul Oii. Aici risti sa iti strici masina! Consiliul Judetean are preferinte nu prioritati cand da bani. Este ca si cum mergi la doctor bolnav cu ficatul dar te trateaza de plamni ca nu sunt bani pentru ficat. Nu o data de 30 de ani!

  • Petrus spune:

    Către Autoarea acestui articol :Articolul publicat pare scris din biroul primarului și dictat. Consiliul județean trebuie sa știe ca exista indicatorul auto(aproape de primărie) care ii baga pe șoferii care circula spre Valea Oltului și Sibiu pe varianta Ianculesti- Călimănești, unde drumul prin satul Ianculesti pana în Valea Robaii(care aparține de CJ Vâlcea) este jalnic, îți rupi mașina și cine trece odată, se jura ca a doua oara nu va mai trece. Este o porțiune de 3-4 km nesfaltata care este treaba CJ Argeș-Primăria Suici, situație care n-o vede de atâtea ani, deși este o ruta auto foarte necesara, mai ales după construirea autostrăzii spre Sibiu. CJ Argeș trebuie sa vadă drumul Robaia-Jiblea, spre Călimănești, care asta e drum adevărat european și este model și pentru edilii locali din zona. Faceți domnilor ce e util cetățenilor și veți rămâne în amintirea urmașilor. Poate prindeți acest traseu în planul mult trâmbițat ,, Anghel Saligny,,.

  • Gabi spune:

    Argeșul are, de departe, CELE MAI PROASTE DRUMURI, din toată România. Fie ca intri dinspre Olt, dinspre Vâlcea,Sibiu sau Dâmbovița, SIMTI ca drumul pe care tocmai ai schimbat judetul (!) e mult mai prost….!

  • Coco spune:

    La Vulturesti,nu avem asfalt, canalizare și Primăria ne a blocat drumul din interese personale…oare unde ne îndreptăm?

  • Mariu spune:

    Bai nesimtitilor de la CJ Arges, voi ati vazut cum arata drumurile in alte judete? Luati exemplu judetul Valcea, ca e chiar langa noi. Vedeti cum au refacut niste drumuri judetene si apoi apucati va de treaba…….lasati furatul!

  • Popa tudor spune:

    30 de ani de zile unde ați fost plecați? Ati avut treburi personale mai importante de rezolvat ? Ați ajuns sa va lăudați ca ati asfaltat un drum comunal ,tara asta n are autostrăzi care sa lege sudul de nord și estul de vest iar voi ne arătați marile realizări….Rușine sa va fie tuturor ăstora care v ati perindat p acolo pe la conducerea amaratei asteia de tari și încă va mai perindati …

  • Baraitaru Constantin spune:

    Credeam ca Valea Mare-Podgoria!🤣

  • Radu spune:

    In Paule Șuici lipsește asfaltul….

  • Cetățean din Arges spune:

    Cu o floare nu se face primăvară și nici o țară mai frumoasă cu asfalt pe un drum comunal, care probabil ca nu are nici apa curenta, nici canalizare, nici gaze, nici magazine … multe nu sunt, trăiesc oamenii ca în comuna primitivă. Se minunează străinii care ajung pe aici cum pot sa traiasca oamenii aici în asemenea condiții, în secolul XXI, mileniul III, mai sunt unii jegoși, dar au masini de lux și mai au și pretenții de administratori= primari, viceprimari, consilieri, parlamentari, politicieni.
    La alegători jegoși așa și aleșii

  • Ricardo spune:

    In Arges Mihăești sat Rudeni avem doar jumătate din strada asfaltata trecem printr-un râu nu sunt in stare să facă nici un pod

  • Cititor spune:

    Care dracu „EUROPEAN”? Cu jeguri alea de santuri? Si lat sa treci 2 biciclete ??? Asta e european? Baga o plimbare prin Albota! Si o sa vezi cam cum este….european!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3