NOR CURIER 930X122

bloc

„VĂ BATE DUMNEZEU!” – BLESTEMUL CARE I-A ÎNFURIAT PE CONSILIERII LOCALI

Printre controversatele proiecte imobiliare aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Pitești din 25 iunie s-a numărat și cel privind Aprobarea Planului Urbanistic Zonal și a Regulamentului local de urbanism pentru investiția „Construire clădire locuințe colective și birouri” amplastă în strada Ion Minulescu nr. 21, supus votului într-o variantă redusă cu două etaje (P+D +4E) față de cea propusă inițial de dezvoltatori și pusă în dezbatere publică (P+D+6E).

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Este vorba de planul etapei premergătoare autorizării viitorul bloc ce urmează să fie ridicat de către firma Comesad Proviso (a oamenilor de afaceri Sorin Dumitru și Cristian Prodănel), imobil ce face obiectul unui scandal izbucnit în timpul consultărilor publice pe marginea „Anunțului privind implicarea publicului în etapa pregătitoare – etapa I”.

„Să-i fie rușine!”

Citiți și: Acum s-a anunțat: ce s-a întâmplat cu fetița care a căzut de la etaj

Aleșii locali au votat joi PUZ-ul și au dat undă verde urmăroarelor etape pentru ridicarea blocului de 4 etaje, după ce s-au arătat indignați de mesajul uneia dintre adresele online transmise de vecinii viitoarei construcții, adresă în care consilierii au fost abordați preventiv… cu un blesem (amănunte, AICI).

„Vă rog ca după ce citiți toate înscrisurile pe care le depun să vă deplasați la fața locului și să constatați personal dacă este normal sau moral să se construiască blocul cu 6 etaje între 3 case, cunoscându-se ce repercursiuni și suferințe putem să îndurăm, atât noi, cât și vecinii din zonă, dar și ceilalți locatari din zonă”, se arată arată în scrisoarea transmisă CL Pitești, Spiridon Oltei, unul dintre opozanții proiectului, care încheie documentul cu un mesaj (am zice apoteotic dacă lucrurile n-ar fi cusute, pe alocuri, cu ață albă) transmis aleșilor locali: „Nu vă lăsați cumpărați, vă bate Dumnezeu!”.

„Să-i fie rușine!”, i-a transmis petentului unul dintre consilierii locali.

Spiridon Oltei și  Nicolae Diguță, celălalt vecin al viitorului imobil invocaseră anterior că dezvoltatorul nu poate construi un bloc într-o zonă de case, unde regimul de înălțime este unul mult mai mic și că proiectul va aglomera traficul rutier în zona și așa ingustă, date fiind cele câteva zeci de noi locuri de parcare prevăzute în proiect. Toate acestea, pe lângă probleme privind autorizația de demolare pentru construcția aflată în terenul pe care va fi construit viitorul bloc.

Vezi AICI (VIDEO) cum arată zona!

Pe lângă scrisoarea cu afuriseli, cei doi petenți au mai trimis consilierilor locali și o adresă în care au atras atenția asupra răspunsului primit de ei la sesizarea inaintată Inspectoratului de Stat în Construcții, răspuns în care ISC arată că prin Avizul de oportunitate pentru elaborarea PUZ eliberat la sfârșitul anului trecut de municipalitate, cât și prin Avizul arhitectului șef (din aprilie 2020), precum și prin cel al Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și urbanism eliberat tot în luna aprilie a acestui an, au fost stabilite reglementări urbanistice cu nerespectarea legislației.

Citiți AICI ce se arată în adresa înaintată de cei doi pe 23 iunie, Primăriei și Consililui Local Pitești!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3