Donaris 930 x 122

bloc

SURPRIZĂ: NEREGULI LA AVIZAREA PROIECTULUI BLOCULUI LUI PRODĂNEL, CONSTATATE DE INSPECTORATUL DE STAT ÎN CONSTRUCȚII

Spiridon Oltei și Nicolae Diguță, doi dintre vecinii viitorului bloc al omului de afaceri Cristian Prodănel au sesizat Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) cu privire la mai multe probleme ale proiectul dezvoltatorului imobiliar, proiect pe care l-au contestat încă din faza punerii sale în dezbatere publică și care ar fi trebuit să se găsească pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Pitești din 25 iunie, când, atât petenții, cât și investitorul, se așteptau să fie supusă votului oportunitatea/neoportunitatea obiectivului de investiții: un imobil propus inițial cu 6 etaje, în strada Ion Minulescu, la numărul 21.

Citiți și: Încă patru blocuri în Pitești!

Petenții au semnalat ceea ce au sesizat și Primăriei Pitești: că blocul se va construi între 3 case, că regimul de înălțime este unul mult mai mic decât cel propus de beneficiar, că zona e una foarte aglomerată și că proiectul va perturba și mai tare traficul rutier. În plus au fost invocate și unele probleme privind autorizația de demolare pentru construcția aflată în terenul pe care va fi construit viitorul bloc.

În răspunsul transmis petenților de către ISC, care a efectuat verificări cu privire la cele semnalate de petenți, se arată că prin Avizul de oportunitate pentru elaborarea PUZ  și a Regulamentului e local de urbanism eliberat la sfârșitul anului trecut de municipalitate, cât și prin Avizul arhitectului șef (din aprilie 2020) au fost stabilite reglementări urbanistice cu nerespectarea legii.

Citiți și: Construcție nouă pe Bulevardul Republicii din Piteşti

La fel și prin Avizul Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și urbanism eliberat tot în luna aprilie a acestui an.

Dați CLICK pe poză pentru a citi răspunsul!

Documentul abia intrat în posesia redacției noastre a fost eliberat pe 28 mai de ISC.

Răspunsul explică indirect „compromisul” anunțat de Cristian Prodănel, care, la sfârșitul săptămânii trecute, explica, pentru ePitesti.ro, că a tăiat deja două etaje ale viitorului său bloc din strada Ion Minulescu (amănunte despre proiect și poziția omului de afaceri, AICI), varianta P+4 etaje (nivel de înălțime la care se situează și cele mai apropiate  blocuri din zonă) urmând a fi cea care să ajungă pe masa consilierilor locali pentru vot.

 

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441