930×122 CAPRA 5

bloc

VIDEO: PRODĂNEL A RENUNȚAT LA DOUĂ ETAJE ALE VIITORULUI SĂU BLOC. ATACURILE VECINILOR CONTINUĂ

Spiridon Oltei și Nicolae Diguță, doi dintre vecinii viitorului bloc al omului de afaceri Cristian Prodănel, petenții care au mai sesizat municipalitatea invocând mai multe neajunsuri ale prefiguratei construcții, atacă din nou proiectul dezvoltatorului imobiliar.

Citiți și: Greșeala costisitoare la bloc care te poate lăsa fără bani în sezonul rece!

De data aceasta, o fac printr-o scrisoare deshisă adresată consilierilor locali înaintea ședinței CL Pitești din 25 iunie, când urmează a fi supusă votului oportunitatea obiectivului de investiții: un imobil gândit inițial cu 6 etaje (așa cum a fost pus în dezbatere publică), în strada Ion Minulescu, la numărul 21.

„Vă rog ca după ce citiți toate înscrisurile pe care le depun să vă deplasați la fața locului și să constatați personal dacă este normal sau moral să se construiască blocul cu 6 etaje între 3 case, cunoscându-se ce repercursiuni și suferințe putem să îndurăm, atât noi, cât și vecinii din zonă, dar și ceilalți locatari din zonă”, arată în scrisoarea transmisă CL Pitești, Spiridon Oltei, unul dintre opozanții proiectului, care încheie documentul cu un mesaj (am zice apoteotic dacă lucrurile n-ar fi cusute, pe alocuri, cu ață albă) transmis aleșilor locali: „Nu vă lăsați cumpărați, vă bate Dumnezeu!”.

Citiți și: Viața la bloc. Scutire de la plata unei taxe importante!

La ce se referă petenții

Scandalul imobiliar legat de viitorul bloc cu șase etaje ce va fi ridicat pe strada Ion Minulescu de către firma Comesad Proviso (a oamenilor de afaceri Sorin Dumitru și Cristian Prodănel) între casele pomenite de petenți a izbucnit în timpul consultărilor publice pe marginea „Anunțului privind implicarea publicului în etapa pregătitoare – etapa I (anunțarea intenției) de elaborare a Planului Urbanistic Zonal și a Regulamentului Local de Urbanism aferent planului în vederea „Construire clădire locuințe colective și birouri” pe terenul situat în intravilanul municipiului Pitești, str. Ion Minulescu, nr. 21”.

Zona este, într-adevăr, una aglomerată (VIDEO):

Vecinii s-au arătat revoltați, spunând că dezvoltatorul nu poate construi un imobil de șase etaje într-o zonă de case, unde regimul de înălțime este unul mult mai mic și că proiectul va perturba traficul rutier în zona și așa aglomerată, date fiind cele câteva zeci de noi locuri de parcare prevăzute în proiect. Petenții au mai invocat, printre altele, și unele probleme privind autorizația de demolare pentru construcția aflată în terenul pe care va fi construit viitorul bloc.

Ce spune Cristian Prodănel

Omul de afaceri Cristian Prodănel spune că este vorba de o zonă mixtă, că autorizația de demolare (construcția ce urmează a fi demolată pentru a lăsa loc noului bloc a aparținut unei persoane decedate) a fost emisă de anul trecut și că în scandalul iscat pe marginea viitorului său bloc ar fi și alte interese.

Prodănel: „Dai de câte unul care să te șantajeze”

Interesant e că înaintea ședinșei CL din 25 iunie, două etaje ale viitorului bloc au fost tăiate brusc din proiect de către dezvoltator.

„Am renunțat la două etaje pentru a aplana orice conflct și pentru a putea construi. În avizul de oportunitate care este eliberat de arhitectul șef al orașului în luna decembrie,  pe numele defunctei, scria clar că <<demisol, parter și șase etaje>>. Numai că, peste tot pe unde construiești, dai de câte unul care să te șantajeze” explică, pentru ePitesti .ro, Cristian Prodănel.
Omul de afaceri contestă motivele invocate în scrisoarea transmisă de cei doi petenți consilierilor locali înaintea ședinței de săptămâna viitoare a CL Pitești, ședință în care va fi supusă votului oportunitatea proiectului.

Detaliile proiectului redus cu mai bine de un sfert din înălțime

În prevederile P.U.G. – R.G.U. aprobate anterior se arată că „Amplasamentul studiat are o suprafață de 2 615 m.p. și este situat în municipiul Pitești, str. Ion Minulescu, nr. 21, în U.T.R. nr. 20, subzonă LM(a+b), destinația stabilită fiind de zonă rezidențială – locuinţe cu regim mic de înălţime, cu posibilități de îndesire și funcţiuni complementare admise – instituţii publice şi servicii nepoluante, spaţii verzi sau sport amenajate, accese pietonale şi carosabile, parcaje, reţele tehnico-edilitare, conform P.U.G. aprobat prin H.C.L. nr. 113/1999 și prelungit prin H.C.L. nr. 90/2010. Utilizări interzise: activităţi industriale, servicii poluante, depozitare sau alte activităţi producătoare de noxe care generează trafic intens sau care prezintă riscuri tehnologice, anexe pentru creșterea animalelor”.

Prevederi P.U.Z. propuse
Categoriile funcționale propuse în proiect sună astfel ”subzonă mixtă – clădiri cu regim mediu de înălțime (maxim S/D+P+5-6E și H maxim = 23,5 m), cu locuințe colective, birouri și funcțiuni complementare admise – spații verzi, accese pietonale și carosabile, parcări, rețele tehnico-edilitare (…) Accesul pietonilor și autovehiculelor se face din str. Ion Minulescu și secundar din str. Petre Ispirescu (…).

25 iunie, zi importantă în scandalul imobiliar din strada Ion Minulescu

Ramâne de văzut dacă noua variantă, cu patru etaje, a calmat sau nu spiritele și dacă aleșii locali o vor vota sau nu pe 25 iunie.

Vom reveni cu amănunte din culisele acestui scandal!

HerasMed (555 x 222 px)
570 X 90 CAPRA 3